U Borcu zadovoljni do sada urađenim u Sloveniji

Darko Pašagić
U Borcu zadovoljni do sada urađenim u Sloveniji

ZREČE - Dosadašnji dio priprema ispunio je očekivanja, pripreme u Sloveniji su pun pogodak i očekujem da će sve doći na svoje mjesto do prvih zvaničnih mečeva.

Ovo je za “Glas Srpske” istakao šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović, koji sa Banjalučanima već devet dana boravi u slovenačkim termama Zreče.

- Još se nalazimo u fazi kompletiranja igračkog kadra, jer je u odnosu na prošlu sezonu ekipa doživjela dosta promjena. Nemamo razloga da se žalimo, radimo sa dosta volje i elana i vjerujem da će na kraju sve biti kako treba - naglasio je Žižović.

Svjestan je da je pred ekipom još dosta posla.

- Dosta dobrih stvari je bilo u prošloj sezoni. Naravno da tu ništa nećemo mijenjati, ali ono što je bilo lošije pokušaćemo da unaprijedimo. Cilj nam je da budemo direktniji prema golu, da igramo sa što manje dodira. Da pritiskamo protivnika svih 90 minuta, ako nam to dozvoli. Međutim, jedno je rad na treningu, a drugo su utakmice, pogotovo one zvanične - nastavio je Žižović.

Borac je od kraja sezone u svoje redove doveo devet novih fudbalera. Posljednji je stigao Slovenac Aleks Pihler, a prije njega su stigli: Jurah Karolina, Nikola Milićević, Mateja Stašević, Luka Misimović, Zinedin Mustedanagić, Bart Majers i Šon Dimek. Uskoro bi trebalo da se priključe ofanzivni vezni Dalibor Takač i reprezentativni golman Sjeverne Makedonije Damjan Šiškovski.

- Sigurno će biti još novajlija, a vrlo lako je moguće da se pojačamo na poziciji desnog beka s obzirom na to da se Stašević povrijedio na treningu. Iskreno, ne vjerujem da će se oporaviti do kraja priprema, tako da smo na toj poziciji ostali samo sa Zoranom Kvržićem. Sve će se znati za nekoliko dana - dodao je Žižović.

Mladi David Vuković, koji se prošle zime vratio sa pozajmice iz Laktaša, bljesnuo je proljetos u dresu Borca.

- Odlično radimo na pripremama i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za sva iskušenja. Očekujem da i naredne sezone donesemo mnogo radosti našim navijačima, ali i da budem još bolji. Pripreme jesu naporne, ali znamo šta nam je cilj i onda ništa nije teško - naglasio je Vuković.

Egnatija

Interesantno je da se i rival Borca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Egnatija takođe nalazi na pripremama u Sloveniji.

- To je povoljna stvar jer smo imali priliku da ih već dva puta vidimo na djelu, a vjerujem da ćemo ih gledati i protiv Maribora. Ne treba da se zavaravamo da je albanski fudbal lošiji od našeg. Oni mnogo više ulažu u klubove od nas, a reprezentacija im je na Evropskom prvenstvu. Neće nam biti lako u dvomeču, ali nismo bez šanse i vjerujem da možemo proći dalje - naglasio je Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana