U Borcu spremni za revanš: Neka se ponovi Solun, ali sa drugačijim krajem

Darko Pašagić
U Borcu spremni za revanš: Neka se ponovi Solun, ali sa drugačijim krajem

BANjALUKA – Pred fudbalerima Borca sutra od 21 čas na Gradskom stadionu je najznačajnija utakmica u 98 godina dugoj istoriji kluba u kojoj će pokušati da neutrališu minus iz Soluna, eliminišu grčkog šampiona, PAOK i plasiraju se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvi meč odigran na stadionu "Tumba" završen je pobjedom rival do 3:2, ali prema prikazanoj partiji "crveno-plavi" imaju čemu da se nadaju u revanšu.

- Nadam se da ćemo pokazati sličnu igru kao što imali u Solunu, ali da će rezultat biti drugačiji. U tom segmentu nismo bili zadovoljni bez obzira kako neko drugi to doživljava. Mogao bih ponoviti konferenciju od prije sedam dana, kao neki "deža vi" s obzirom da smo govorili da nam niko ne može oduzeti snove, nadu, vjeru i htijenje, a možda je nedostajala samo jedna riječ - inat da pokažemo da možemo parirati jednom zaista velikom klubu, koji je u ovom dvomeču apsolutni favorit i to mi prihvatamo. Međutim, htjeli smo i dobili smo da smo poslije prvog meča "fudbalski živi" i da u sutrašnjem ambijentu pokažemo još više i da napravimo prvoklasno iznenađenje. Da izbacimo grčkog šampiona – naglasio je šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović.

Po njegovim riječima atmosfera u ekipi je sjajna.

- Svi stojimo čvrsto na zemlji, iako u gradu vlada prava euforija. Osjetimo to na svakom koraku, ali to ne želimo u svlačionici. Svjesni smo svojih mogućnosti i kvaliteta protivnika, koji je opet favorit i ima prednost iz prvog meča. Ali, opet naše zalaganje i vjeru ćemo probati da pretvorimo u dobar rezultat i prolazak u sljedeće kolo – rekao je Žižović i dodao da nema povrijeđenih ni kažnjenih igrač pred revanš duel sa Grcima.

U prvom meču za Banjalučane su bili kobni prekidi.

- Taj njihov kvalitet poznat je od ranije i na to sam upozoravao prije prvog meča, ali trenuci dekoncentracije su nas koštali dva gola u Solunu. Uz to su brzi iz kontri i polukontri. Moramo odigrati perfektno, ništa im ne smijemo "pokloniti" na terenu – naglasio je Žižović.

Napadač Borac Jovo Lukić se nada povoljnom ishodu.

- Sigurno da nas očekuje teška utakmica jako protiv kvalitetnog protivnika, ali prije sedam dana smo pokazali da i mi imamo kvalitet, timski duh i ako ponovimo pristup kao u prvom duelu, nadam se da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Nesumnjivo nam se poslije prve utakmice podiglo samopouzdanje, iako je PAOK veliki protivnik. Nadam se da ćemo ponoviti igru iz Soluna i proći u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - rekao je Lukić.

Revanš  susret drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Borca i PAOK-a sudiće Aander van der Eejk iz Holandije. Pomoćni arbitri su njegovi sunarodnjaci Rens Blumink i Dion Fikert, a četvrti djelilac pravde je takođe Holanđanin Aleks Bos. I sudije u VAR sobi su "lale". To su Denis Higler i Ingmar Estrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana