U Borcu razmišljaju o "duploj kruni": Titula najljepša uvertira za drugi pehar

Darko Pašagić
U Borcu razmišljaju o "duploj kruni": Titula najljepša uvertira za drugi pehar

BANjALUKA - U redovima Borca poslije osvajanja titule vladala je sjajna atmosfera, a prilikom podizanja šampionskog pehara vidjelo se koliko on znači ne samo igračima, stručnom štabu i upravi kluba već i svim pristalicama "crveno-plavih" okupljenim na Gradskom stadionu.

Banjalučani su u veoma interesantnoj utakmici punoj preokreta i sedam golova savladali Igman iz Konjica sa 4:3 i tako kolo prije kraja šampionata obezbijedili treću titulu u klupskoj istoriji (2011, 2021, 2024). Međutim, žele da sezonu iz snova okrune još jednim trofejom, a priliku za to imaju već sutra, kada će u revanš susretu finala Kupa BiH, koji se igra na Gradskom stadionu, pokušati da nadoknade minimalan poraz iz prvog meča protiv Zrinjskog (0:1).

- Ne može biti lako, pogotovo kad je ovako značajna utakmica. Vidio se i taj određeni pritisak, pritisak rezultata. Dosta momaka nema iskustvo osvajanja titule i mislim da se to dosta odrazilo na našu igru, ali, eto, Bogu hvala, uspjeli smo da pobijedimo - rekao je kapiten Banjalučana Srđan Grahovac.

Njemu je ovo druga titula sa Borcem, a prvu je osvojio 2011. godine.

- Druga titula sa matičnim i voljenim klubom, osjetio sam da je trenutak da se vratim kući. Zamišljao sam, iskreno, da će to ovako biti, mogu reći da sam jako srećan i ponosan. Jako mi je drago da sam dio ovakve ekipe i ovakvog kolektiva. Nadam se da će što više momaka ostati na okupu i sljedeće sezone te da ćemo se adekvatno pojačati. Naša najveća snaga je bila taj zajednički, timski duh - rekao je Grahovac.

Nada se da će "crveno-plavi" doći do duple krune.

- Nije lako to sve iskontrolisati, evo i nakon utakmice. Treba da budemo pametni da se ne ispraznimo previše, emotivno i fizički smo ispražnjeni. Sigurno da ćemo slaviti, ali moramo malo prikočiti i spremiti se za četvrtak - dodao je Grahovac.

Mladi David Vuković, koji je  postigao prvi gol na meču, bio je presrećan. 

- Osjećam se fenomenalno. Ovo smo svi kolektivno zaslužili - rekao je Vuković.

Jedan od strijelaca bio je Jovan Nišić, koji je iz jedanaesterca početkom drugog dijela izjednačio poslije šokantnog vođstva gostiju na poluvremenu od 1:2.

- Ovo je bila prelepa sezona za nas i zasluženo smo prvaci. Imamo još finale Kupa BiH, nadam se da ćemo uspeti osvojiti duplu krunu prvi put u istoriji Borca. Ove momke i sve što smo postigli pamtiću do kraja života. Jedva čekam četvrtak - istakao je Nišić. 

Interesantno je istaći da je šefu stručnog štaba Borca Vinku Marinoviću ovo bila treća titula kao treneru, a sve je osvajao sa različitim klubovima.

Prvo je sa Zrinjskim 2016. godine stigao do krune, da bi četiri godine poslije pehar podigao sa ekipom Sarajeva.

Brojne čestitke

Poslije osvajanja titule na adresu Fudbalskog kluba Borac počele su da stižu brojne čestitke, a među prvima su ih uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i bratski klub Vojvodina iz Novog Sada. Dodik je čestitao "crveno-plavima" na osvojenoj tituli u Premijer ligi BiH, ističući da su igrači, članovi stručnog štaba i uprava kluba ove sezone pokazali na terenu da se predan rad, istrajnost i upornost isplate i zasluženo su šampioni.

- Želim im mnogo sreće u evropskim utakmicama, a građani Banjaluke i Republike Srpske će, kao i do sada, biti uz njih i navijati za naš Borac - napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana