U Borcu optimisti: Ferencvaroš je sada manji favorit nego pred Budimpeštu

Darko Pašagić
U Borcu optimisti: Ferencvaroš je sada manji favorit nego pred Budimpeštu

BANjALUKA – Prava fudbalska groznica posljednjih dana trese Banjaluku i Republiku Srpsku, a sutra uveče će svi putevi voditi na Gradski stadion u "Platonovoj", gdje će od 21 čas u revanš susretu plej-ofa za Ligu Evrope snage odmjeriti Borac i Ferencvaroš.

Rezultat iz prvog meča, 0:0, objema ekipama daje za pravo da se nadaju da u drugih 90 minuta mogu izboriti plasman u grupnu fazu drugog po snazi evropskog takmičenja. I dok bi za slavni mađarski klub, koji je pred ovu sezonu projektovan da bude učesnik Lige šampiona bila to samo utješna nagrada, s druge strane za izabranike Mladena Žižovića bilo bi to ostvarenje sna i daleko više od onog što su se nadali na početku ovogodišnjeg evropskog puta. 

Iako iz prvog susreta imaju više nego aktivan rezultat iz tabora "crveno-plavih" i dalje poručuju da je Ferencvaroš favorit bar na papiru, ali i da će učiniti sve da ostvare najveći uspjeh u svojoj, ali i istoriji klupskog fudbala u BiH. 

- Možda je ovo i najvažnija utakmica u istoriji Borca, jer bi u slučaju pobjede postali prvi klub iz BiH, koji se plasirao u Ligu Evrope. To nam je sigurno dodatni motiv da svi zajedno budemo maksimalno skoncentrisani na ovaj meč i da pružimo i više od svojih stvarnih sposobnosti. No, bez obzira, kakac rezultat bude na kraju meča, a on se jedini i pamti, momci koji nose dres Borca su već sada pravi heroji – naglasio je šef stručnog štaba Banjalučana Mladen Žižović.

Pred ovaj dvomeč mađarski klub je bio apsolutni favorit, a strateg Banjalučana se i dalje toga drži. 

- I dalje smatram da Ferencvarošu pripada uloga favorita bar na papiru, ali to nije više u onolikoj mjeri kao što je bilo pred prvi meč. Sada se valjda na našem stadionu i pred našim navijačima i mi nešto pitamo. Ne treba trošiti puno riječi, koliko će nam značiti ta podrška sa tribina, koja nas je nosila i u ranijim mečevima. Nadam se da ćemo se na kraju susreta svi zajedno radovati istorijskom uspjehu Borca – nastavio je Žižović.

"Crveno-plavi" pred ovaj revanš nemaju nikakvih kadrovskih problema.

- Sebastijan Erera odradio je dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona, koji je zaradio u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv KI Klaksvika na Farskim Ostrvima, dok je David Vuković posljednjih dana normalno trenirao, tako da i na njega mogu da računam. Ko će biti u sastavu, ali i u kombinaciji odlučićemo pred sam početak utakmice – rekao je Žižović. 

Dodao je da će najveća opasnost po gol Borca i u revanšu biti mađarski reprezentativac Barnabaš Varga.

- Od njega nam je prijetila najveža opasnost i prije sedam dana, sigurno e tako biti i sada. Riječ je o veoma ubojitom strijelcu, koji još nije u topo formi, jer je jedno vrijeme bio van stroja, ali nikada se ne zna kada će proraditi njegove golgeterske vještine – istakao je Žižović.

Štoper Borca Jurih Karolina u finišu prvog meča mogao je da postane pravi junak i da Banjalučanima donese pobjedu, ali nije bio precizan.

- Sigurno da nasm čeka jako težak posao, ali u našoj svlačionici vlada odlična atmosfera. Svi se nadamo da možemo odigrati još jednu dobru utakmicu i preskočiti i ovu prepreku. Naša publika je uvijek bila uz nas i tako će biti i ovog puta. Vjerujem da uz njihovu neumornu podršku možemo ostvariti pobjedu i tako se upisati u klupsku istoriju – naglasio je Karolina.

Očekuje se da Gradski stadion bude ispunjen do posljednjeg mjesta, jer su karte za ovaj susret odavno rasprodane.

Dijeljenje pravde na revanš susretu plej-ofa Lige Evrope između Borca i Ferencvaroša povjereno je sudijama iz Belgije. Glavni arbitar je Erik Lambrehts, a pomoćnici Džo De Verdt i Kevin Montenji. Četvrti sudija Natan Verbomen, dok će u VAR sobi biti Bram Van Drieše i Bert Put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana