U Borcu oprezni pred večerašnji revanš protiv KI Klaskvika

Darko Pašagić
U Borcu oprezni pred večerašnji revanš protiv KI Klaskvika

BANjALUKA – "Neka Gradski grmi" pod ovom parolom pristalice Borca, ali i svi ljubitelji fudbala u najvećem gradu, ali i cijeloj Republici Srpskoj dočekuju sutrašnji meč u kojem će od 21 čas na Gradskom stadionu u Banjaluci "crveno-plavi" imati priliku da ispišu možda i najljepšu stranu klupske istorije duge 98 godina, jedan mjesec i 11 dana.

Izabranici Mladena Žižovića u revanš susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope dočekaće šampiona Farskih Ostrva, KI Klaksvik i pokušaće da nadoknade minus iz prvog duela u kojem su poraženi sa 1:2. Ulog ogroman, plasman u plej-of Lige Evrope i zagarantovano mjesto uz grupnoj fazi Lige konferencije, što bi Banjalučanima donijelo ne samo evropsko ljeto ove sezone, već i evropsku jesen. Uz sve to i značajno popravilo klupsku kasu.

- Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica, mada mnogi misle da je pred nama lak zadatak. Još uvijek smatraju da su oni amateri i sa neraumijevanjem govore o snazi našeg rivala, ali treba naglasiti da se radi o veoma ozbiljnoj ekipi, koje je u posljednjih 13 evropskih utakmica na svom terenu doživjela samo jedan poraz – naglasio je mladi stručnjak na klupi "crveno-plavih".

Međutim, po njegovim riječima mnogo drugačija je priča kada fudbaleri KI Klaskvika igraju gostujuće mečeve.

- Nadam se da će tako biti i na ovom susretu. Za njih je ovdje sve drugačije nego kod kuće. Igraju po znatno višim temperaturama, na drugačijoj podlozi i pred daleko više gledalaca. Posebno bi apostrofirao na navijače, koji su i do sada bili naš 12. igrač. Sada nam je njihova pomoć i te kako potrebna, jer imamo priliku da ispišemo sjajnu priču i da evropsko ljeto pretvorimo i u evropsku jesen. Vjerujem da to i oni znaju i da će Gradski stadion ponovo biti pretijesan da primi sve one kojima Borac nešto znači – nastavio je Žižović.

Osvrnuo se i na prvi meč odigran prije sedam dana na Farskim Ostrvima.

- Ušli smo prilično bojaljživo u utakmicu i to nam se osvetilo. Taman kada smo došli do izjednačenja i uspostavili ravnotežu na terenu desio se nesmotren start Sebastijana Erere na protivničkog igrača i crveni karton, zbog koga smo cijeli sat bili sa fudbalerom manje na terenu. Ubrzo smo primili i gol i svi su mislili da ćemo se tada raspasti. Međutim, tek tada smo pokazali pravi karakter i sa igračem manje na terenu smo praktično blokirali sve prilaze našem golu. U revanšu moramo odigrati drugačije. Od samom starta moramo krenuti silovito, doći do gola, kojim bi uspostavili rezultatsku ravnotežu. Vjerujem da se igrači toga pridržavati na terenu i da ćemo se na kraju radovati – istakao je Žižović.

Isključenje Erere u prvom susretu automastki znači da će Banjalučani u revanš biti lišeni njegovih usluga, ali to nije jedini problem za stručni štab Borca.

- Na lakšu povredu se žali David Vuković. Ne želimo ništa da rizikujemo da ne bi došlo do neke teže povrede i on neće biti najvjerovatnije u zapisniku. Još uvijek je neizjesno ko će dobiti priliku na lijevoj strani, gdje je trebao biti Erera. Riječ je o trilemi između Juraha Karoline, Aleksandra Subića i Marka Vukčevića. Ko će dobiti prednost odlučićemo poslije posljednjeg treninga pred utakmicu. Da li ćemo se odlučiti za pravu opciju ostaje da se vidi, ali ko go da bude na terenu svi ćemo stati iza njega – dodao je Žižović.

Revanš utakmicu između Borca i KI Klaksvika sudiće bugarski arbitar Georgi Kabakov. Pomoćnici su njegovi zemljaci Martin Margaritov i Dijan Valkov, a četvrti sudija još jedan Bugarin, Vladimir Valkov. I u VAR sobi biće Bugari, a riječ je o Dragomiru Draganovu i Gergiju Ginčevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana