U Borcu iz Kozarske Dubice planiraju da postanu stabilan prvoligaš

Darko Pašagić
U Borcu iz Kozarske Dubice planiraju da postanu stabilan prvoligaš

KOZARSKA DUBICA - Fudbaleri Borca ekspresno su se vratili među prvoligaše pošto su suvereno na prvom mjestu završili sezonu u Drugoj ligi Republike Srpske grupa zapad.

Povratak u elitu najavili su već poslije prvog dijela sezone kada su sa 37 osvojenih bodova bježali šest koraka Gorici iz Šipova i osam banjalučkom BSK-u. Na kraju sa 73 boda imali su sedam više od "romantičara", koji će u baraž i devet od Gorice i tako su na  najbolji mogući način stigli do šampionskog pehara i povratka u prvoligaško društvo.

- Od počeka sezone imali smo samo jedan cilj, a to je bilo da osvojimo prvo mjesto. Do njega smo stigli sasvim zasluženo, jer smo još od trećeg kola stalno bili na liderskoj poziciji - naglasio je šef stručnog štaba Dubičana Rade Drvenica.

Iako je sezona završena na stadionu "Đolovi" je ovih dana radno.

- Neće biti problem da dobijemo licencu, ali želimo još da dotjeramo infrastrukturu. Najviše se radi na svlačionicama i službenim prostorijama. Želimo da do početka sezone sve bude u najboljem redu, a očekujemo i veću podršku lokalne zajednice, jer nam je cilj da budemo što bolje plasirani. Mislim da smo to i zaslužili - nastavio je Drvenica.

Većina igrača iz prošle sezone nosiće i naredne dres Borca.

- Želimo da ovu ekipu uz nekoliko pojačanja zadržimo na okupu. Osim četvorice Kolumbijaca svi ostali igrača su iz Kozarske Dubice i okoline, a cilj nam je da dovedemo nekoliko fudbalera, koji će pojačati konkurenciju u ekipi i biti prevaga u iskušenjima koja nas očekuju naredne sezone. Među njima će biti još jedan fudbaler iz Kolumbije, koji će se pridružiti zemljacima. Prva liga je iz godine u godinu jača, a čini mi se da će naredne sezone biti stvarno žestoka konkurencija - dodao je Drvenica.

Najbolji strijelci u sezoni u kojoj je Borac postigao 72 pogotka bili su Predrag Pralica sa 20 i Stefan Tomaš sa 14 golova, a kapitensku traku nosio je Nikola Pekić.

- Iako su nam mnogi poslije ispadanja iz Prve lige predviđali da ćemo se teško vratiti uspjeli smo veoma brzo da se konsolidujemo i da se ekspresno vratimo tamo gdje nam je mjesto i gdje želimo dugo da budemo. Stvarno smo skladna cjelina i očekujem da u narednoj sezoni mnogim iskusnim prvoligašima pomutimo račune. Istina imali smo malu krizu rezultata na početku drugog dijela sezone, ali smo se brzo vratili u ritam i osvojili titulu - rekao je Pekić.

Iako mu ugovor sa Dubičanima ističe krajem ovog mjeseca, sigurno ostaje na "Đolovima".

- Želim da pomognem da ostvarimo što bolje rezultate i da pokažemo da nismo slučajno u eliti Srpske. Vjerujem da ćemo uspjeti sve što je planirano - dodao je Pekić.

Prozivka je planirana za 25. jun, a poslije sedam dana rada na "Đolovima" ekipa bi trebalo negdje da otputuje na drugu fazu priprema, ali još nije poznato na koju destinaciju.

Kolumbijci

Velike zasluge za osvajanje titule imaju i četvorica mladih Kolumbijaca,. To su: Žoan Sebastijan Pamplona Valensija, Serhio Andres Pamplona Valensija, Žon Sebastijan Palasios Kampaz i Žordan Andres Kampanja Hinestroza.

- Prvi je u naše redove došao golman Žoan Sebastijan Pamplona Valensija. To je bilo još prije četiri godine, a na početku prošle sezone došla su i preostala trojica, među kojima je i njegov brat blizanac Serhio Andres Pamplona Valensija. Sporazumijevamo se uglavnom na engleskom jeziku, mada se veoma trude da ovladaju i srpskim, što im prilično dobro ide - naglasio je kapiten Borca Nikola Pekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana