Tužan dan za fudbal: Preminuo legendarni "Ludak"

GS
Foto: Agencije

Nekadašnji reprezentativac Urugvaja Raul Rikardo Dos Santos, koji je tokom fudbalske karijere nosio nadimak "Ludak", preminuo je u 57. godini života.

Urugvajac se dugo borio sa rakom pankreasa, ali nažalost na kraju nije uspio da pobijedi.

Raul Rikardo Dos Santos je najveći dio karijere proveo u domovini, a imao je i epizode u Španiji, odnosno Boliviji, piše Sportal.

Fudbalom je počeo da se bavi u Basanjezu, da bi potom prešao u redove Defensor Sportinga, prije nego što je stigao u Evropu, gdje je branio boje Albasetea i Viljareala. Vratio se potom u Južnu Ameriku, gdje je do kraja karijere nastupao još za Defensor Sporting ponovo, zatim Bolivar, Progreso i Sero.

Dubok trag ostavio je u Albaseteu i Viljarealu, u kojima je vrlo brzo postao ljubimac navijača, iako je samo po godinu dana nastupao za te klubove.

La familia albacetista, consternada por el fallecimiento de Raúl Ricardo Dos Santos, jugador que vistió nuestra camiseta entre 1992 y 1994.

Le mandamos nuestro sentido pésame a sus familiares y amigos en estos duros momentos.

DEP pic.twitter.com/lI6VK5eMJY

— Albacete Balompié (@AlbaceteBPSAD) July 4, 2024

Za Albasete je na 46 mečeva postigao 15 golova, dok je u dresu “Žute podmornice” upisao 36 nastupa sa 12 postignutih pogodaka.

U periodu dok je igrao u španskoj Primeri uspio je čak i da upiše dva nastupa za reprezentaciju Urugvaja, ali se nijednom nije upisao u strijelce.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana