TSC domaćin Frajburgu: Nijemci kao prekretnica

G.S.
TSC domaćin Frajburgu: Nijemci kao prekretnica

BAČKA TOPOLA – Fudbaleri TSC-a od 18.45 u Bačkoj Topoli dočekuju ekipu njemačkog Frajburga u meču 3. kola Lige Evrope.

Poslije odličnog starta sezone vicešampion Srbije je znatno popustio i nevjerovatan je podatak da nisu pobijedili na šest posljednjih mečeva. Prethodni trijumf ostvarili su još polovinom septembra na prvenstvenom gostovanju u Pančevu. U Ligi Evrope su uzeli jedan bod u dvije utakmice i ne bi trebalo da bude mnogo zamjerki na njihova izdanja u mečevima sa Vest Hemom i Olimpijakosom. U Londonu su vodili sve do pola sata prije kraja duela, a protiv Pirejaca su stigli dva gola minusa i osvojili svoj prvi bod.

Kiksevi su se dogodili na domaćem frontu. U prvom kolu Kupa Srbije ispali su od drugoligaša iz Smedereva, nakon penala, a u Superligi su izgubili od Spartaka na svom terenu i remizirali protiv Mladosti i Voždovca u gostima. Na oba ta meča imali su prednost, ali je nisu sačuvali. Trener Topolčana Žarko Lazetić nema kadrovskih problema i vjeruje da će njegov tim ostati neporažen. Nadu mu daje i činjenica da su i Nijemci u lošijoj formi nego što su to bili na početku Bundeslige.

Frajburg već tri sezone igra odlično, u Bundesligi su uvijek u vrhu i malo je falilo da se domognu i Lige šampiona. Pored toga su bili vrlo uspješni i u Kupu Njemačke u kojem su prošle godine igrali u finalu. Sada igraju toplo-hladno, pobjede pa onda izgube, a u subotu su na svom terenu preokrenuli protiv Bohuma i upisali nova tri boda. Dok u Bundesligi igraju mnogo bolje na svom terenu, u Evropi je suprotno, bar po rezultatima.

U prvom kolu su pobijedili Olimpijakos u Atini sa 3:2, a u drugom su na svom terenu poraženi od Vest Hema. Njihov cilj je prolaz u drugu fazu i igranje u Ligi Evrope i na proljeće. Da bi to ostvarili neophodno je da ostvare maksimalan broj bodova protiv TSC-a ili makar da dođu do četiri boda iz ovog dvomeča. Frajburg je u Srbiju došao bez Kristijana Guntera, Janika Kejtela i Maksa Rosenfeldera, koji su povrijeđeni. Arbitar iz Azerbejdžana Alijar Agajev biće glavni sudija na "TSC areni".

Njemu će pomagati sunarodnici Zejnal Zejnalov i Akif Amirali, dok je UEFA za četvrtog arbitra odredila Kamala Umudlua, a u VAR sobi biće Turci Alper Ulusoj i Abdulkadir Bitigen. Iako je prvobitno najavljeno da će za 1.000 mjesta morati da se smanji kapacitet stadiona, na kraju broj sjedišta koja će ostati prazna biće 420, jer toliko gledalaca stane na južnu tribinu, gdje neće biti publike.

Po odluci disciplinske komisije, a kako se navodi zbog "diskriminatorskog ponašanja navijača", TSC je dužan još i da isplati krovnoj organizaciji evropskog fudbala 10.000 evra.

Liga evrope

Grupa A

1. Vest Hem                   2        2        0        0        5:2     6

2. Frajburg                   2        1        0        1        4:4     3

3. Olimpijakos   2        0        1        1        4:5     1

4. TSC                 2        0        1        1        3:5     1

3. kolo: TSC - Frajburg (18.45), Olimpijakos - Vest Hem (18.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana