Trofejni stručnjak preuzeo Benzemin Al-Ittihad, biće među tri najplaćenija trenera na svijetu

GS
Foto: Twitter

Nešto više od godinu dana nakon što je kao heroj napustio svoj voljeni klub, bivši trener River Platea Marselo Galardo prihvatio je ponudu vrijednu oko 15 miliona evra godišnje da preuzme Al-Ittihad iz Saudijske Arabije.

Nakon nekoliko dana pregovora, Galardo je prihvatio prijedlog saudijskog kluba i zvanično je imenovan za novog trenera saudijskog kluba.

Iskusni 47-godišnjak je potpisao 18-mjesečni ugovor do juna 2025., s mogućnošću produženja na dodatnih 18 mjeseci (do juna 2027.), vrijedan oko 15 miliona evra, prema kojem će biti među tri najbolje plaćena trenera na svijetu.

Ovaj potez, koji su u srijedu potvrdili brojni mediji, predstavlja iznenađenje. Nakon osmogodišnje bajke na stadionu Monumental prepune trofeja sa River Plateom, Galardo je bio predoređen da preuzme neki veliki evropski klub, ali to se nije desilo.

Izvori bliski njemu otkrili su da je odbio brojne ponude takvih klubova u proteklih 12 mjeseci, a sada će sada preuzeti Al-Ittihad, koji je peti u ligi i ima zvijezde kao što su Karim Benzema, N'Golo Kanté i Fabinho.

Gallardo je na klupi Al-Ittihada zamijenio Nuna Espirita Santa, a do sada je proveo samo jednu sezonu u inostranstvu kada je 2012. vodio Nacional iz Urugvaja s kojim je osvojio titulu, prenosi Kliks.

Potom je preuzeo River 2014. i ostao osam i po godina, osvojivši 14 titula u tom procesu, uključujući Kopa Libertadores i Kopa Sudamericana krune.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana