Trkulja: Transferi potvrda dobrog rada

Darko Dragičević
Trkulja: Transferi potvrda dobrog rada

ETNO SELO STANIŠIĆI – Fudbalski klub Zvijezda 09 je pred start šampionata predstavila šest novih igrača. Ugovore sa članom Prve lige Republike Srpske su potpisali: Srđan Vulić, Nikola Njamculović, Dimitrije Petronijević, Hayford Boafo, Danilo Đulčić i Aleksandar Mitrović.

Svi igrači su potpisali ugovore na godinu dana. Vulić dolazi kao slobodan igrač iz Slobode, a u karijeri je branio boje Zrinjskog, Goška, Leotar. Igra na poziciji centralnog defanzivca Njamculović je prošle sezone igao za Rudar Prijedor tako da odlično poznaje Prvu ligu Republike Srpske.

Petronijević je defanzivni vezni koji je igrao za Smederevo 1924, Metalac, Kolubaru i Zlativor a riječ je o mladom  igrača.  Iz Srbije dolaze i golman Danilo Đulčić koji je već branio u BiH za Orašje i Slogu, te Mitrović koji je napadač i igrao je za Car Konstantin, Sinđelić i Vlasinu.

I za kraj Hauford Boafo koji dolazi iz Gane i iz ekipe Voriors.  U posljednjoj provjeri ekipa je poražena od Tuzla sitija 0:3.

-Mislim da smo u ovom prelaznom roku odradili dobar posao i doveli adekvatna  pojačanja,  te napravili ekipu koja je miks mladosti i iskustva. Naravno pred nama je puno posla oko uigravanja novih igrača. Idemo utakmicu po utakmicu kako bi se vidio napredak kroz svaki meč. Naravno da želimo da imamo visoke ciljeve i da budemo pri vrhu.  Što se tiče pripremnog perioda zadovoljan sam urađenim. Ono što je  bilo primjetno tokom pripremnih mečeva da nismo imali balans. U gotovo svim mečevima smo dobro izgledali u prvih 60 minuta a to moramo da produžimo na čitav meč. Vjerujem da će ekipa da bude maksimalno borbena u narednoj sezoni –rekao je trener Bojan Trkulja.

Zvijezda  09 je  ove sezone napravila četiri velika transfera, od toga tri inostrana. Saliman Kajode je otišao u Podbrezovu, Godsvil Vadze je novi član Čukaričkog a golman Luka Damjanović je na pozajmici u Trenčinu. Petar Karaklajić je pojačao šampiona BiH Borac.

-Svi ti transferi su potvrda dobrog rada u klubu i ponosni smo na njih. Naši igrači su  napravili iskorak u svojim karijerama dobili veliku šansu da se dokažu u kvalitetenijim ligama. To je možda i najbolji primjer ostalima kako mogu da napreduju i da se u našem klubu izuzetno kvalitetno radi, te da uz veliki trud i ostali mogu da krenu njihovim stopama- dodao je trener Trkulja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana