Trener Zvijezde 09 Mihajlo Jurasović o radu na Zlatiboru: Nismo još kompletirali tim

G.S.
Trener Zvijezde 09 Mihajlo Jurasović o radu na Zlatiboru: Nismo još kompletirali tim

ZLATIBOR - U Fudbalskom klubu Zvijezda 09 uporedo traju pripreme i stvaranje ekipa za novu povratničku sezonu u Premijer ligi BiH. U dosadašnjem dijelu prelaznog roka tim iz etno-sela Stanišić doveo je devet novih igrača.

Povratnika u elitni rang Zvijezdu 09 su dosad pojačali: golmani Luka Damjanović i Milan Jelovac te igrači Milan Savić, Nebojša Gavrić, Miloš Ostojić, Sedad Subašić, Petar Karaklajić, Stefan Veličković i Mladen Jutrić. Novi je i trener Mihajlo Jurasović.

- Činjenica da dugo nismo znali u kom rangu takmičenja igramo malo nas je omela u startu i tu smo malo kasnili sa stvaranjem igračkog kadra. Čim smo saznali da smo Premijer liga BiH, aktivirali smo se i doveli dosta kvalitetnih igrača. Sad je na nama da to uigravamo. Ima još vremena ali svakako da je dosta i novih igrača, tako da nam je potrebno vreme da sve bude kako treba - istakao je Jurasović.

Da stvari budu još gore po ekipu prva dva duela na Zlatiboru su otkazana zbog lakše viroze u igračkom kadru.

- Sigurno da nas je i to malo izbacilo iz stroja jer smo otkazali dve prijateljske utakmice tako da smo morali improvizovati treninge i tek od ponedeljka smo praktično u punom sastavu i možemo neometano da radimo. Pokušaćemo što pre da uklopimo tim za novu sezonu - dodao je trener.

Zvijezda 09 je za sada dovela devet igrača, među kojima je nekoliko i iskusnijih fudbalera. U klubu otkrivaju da će biti još pojačanja.

- Povratak u elitni rang je težak i ova sezona biće naporna. Zbog toga smo nastojali da dovedemo iskusne igrače koji će pomoći našem mladom timu. Ima tu i veoma talentovanih igrača koji će dobiti šansu tokom sezone tako da će ekipa biti spoj mladosti i iskustva. U prvoj sezoni želimo da izbegnemo borbu za opstanak. Kroz ove pripreme smo videli da nam je potrebno da pojačamo određene pozicije, da ih tako kažem dupliramo kako bismo izdržali ritam igranja i mislim da ćemo to uspeti da rešimo - zaključio je Jurasović. Poznat je i raspored takmičenja, ali se trener ne osvrće previše na njega.

- Sa svakom ekipom moramo da igramo. Sad smo koncentrisani na pripreme, a kad dođe liga nastojaćemo da svakog rivala dobro upoznamo. Eto prvo je Velež pa ćemo onda redom - dodao je novi trener Zvijezde.

Danas protiv Pazara

Nakon dva odgađanja prijateljskih mečeva zbog viroze, ekipa će danas u 18 časova napokon na teren. Rival će biti Novi Pazar. Nakon toga povratnik u Premijer ligu BiH imaće još dvije provjere na srpskoj planini, nakon čega će slijediti povratak u BiH. Tu će biti zakazana i generalna proba za start šampionata 29. jula kada Zvijezda gostuje kod Veleža u Mostaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana