Trener Vladimir Ilić se privikao na prvenstvo Grčke: Asteras prilika za napredovanje

Darko Dragičević
Trener Vladimir Ilić se privikao na prvenstvo Grčke: Asteras prilika za napredovanje

TRIPOLIS - Trener Vladimir Ilić ostvario je prvu pobjedu u šampionatu Grčke. Njegov Asteras gdje se nalazi u stručnom štabu savladao je na domaćem terenu OFI Krit 3:0.

Mladi trener se već prikivao na novu zemlju i klub, te je upoznao kvalitet lige i ono što ga očekuje u narednom periodu.

- Prvi utisci o prvenstvu Grčke su sjajni, radi se o odličnom prvenstvu u kojem ima pet šest velikih klubova protiv kojih je veoma teško igrati. Svi oni posjeduju veoma kvalitetne igrače, tako da će ovaj angažman biti veliki izazov. Ti velikani kvalitetom odskaču od ostatka lige tako da se mi nalazimo u grupi timova koji su veoma izjednačeni i gdje će u međusobnim duelima nijanse odlučivati. Ostvarili smo prvu pobjedu tako da će nam to puno značiti za nastavak šampionata i donijeti samopouzdanje - istakao je Ilić.

Za mladog stručnjaka angažman u Grčkoj bio je prvi odlazak u inostranstvo. Ranije je išao na specijalizacije, a sad ima angažman tokom kojeg želi dodatno da napreduje. Asteras je idealna sredina za rad, jer je organizovan klub gdje uprava ima realne ciljeve.

- Mislim da smo kvalitetno odradili pripreme što se vidjelo i u ova dva kola u prvenstvu. Radili smo sedam sedmica imali kvalitetne provjere i iskreno se nadam da ćemo to što smo uvježbavali pokazati i na terenu, te da možemo ostvariti kvalitetne rezultate posebno kod kuće. Ambicije kluba su da ostane stabilan prvoligaš. Već sam napomenuo da velikani imaju zaista kvalitetne timove i da se bore za titulu i izlazak u Evropu, dok se ostali klubovi bore za pozicije od šestog da 12. mjesta. U toj grupi ekipa je i Asteras i želimo da budemo što bolje plasirani - dodao je Ilić.

Bivši trener Krupe je sa ovom ekipom dominirao u prvenstvu Republike Srpske, a onda se odlučio da napravi dodatni iskorak u karijeri i po novo znanje je došao u Grčku. Olakšavajuća okolnost je što je glavni trener Srbin Milan Rastavac, a u stručnom štabu je i bivši reprezentativac Jugoslavije Goran Šaula.

- Sigurno je da mi je to puno olakšalo privikavanje i adaptaciju na Grčku što su u stručnom štabu naši ljudi. Rastavac i Šaula su odlični treneri i ljudi sa kojima je zaista milina raditi i može puno da se nauči. Naravno da je razlika između prvenstva Grčke i Republike Srpske velika, posebno u intenzitetu mečeva i treninga, ali mnoge stvari smo mi radili i na našim treninzima. Svako ko želi da bude u toku sa savremenim fudbalom mora svaki dan da uči i gleda novitete, a ovo je za mene zaista sjajna prilika i nastojim da svaki dan naučim nešto novo - poručio je Ilić.

Grčki klubovi su ovog ljeta napravili bum na evropskoj sceni i blizu su klupskih faza u svim takmičenjima.

- Naravno da pratimo sve klubove jer su nam rivali u domaćem šampionatu, ali i navijamo da naprave što bolje rezultate, jer smo dio te lige i svakako da nam ti uspjesi znače i dižu rejting lige. Kvalitet timova je izuzetno visok mi smo to vidjeli i osjetili u prvom kolu protiv PAOK-a gdje smo poraženi. PAOK je i u Evropi pokazao da je ozbiljan tim, kao i ostali predstavnici Grčke koji su ozbiljno shvatili sezonu - istakao je na kraju mladi trener. 

Velike obaveze

Obaveze u klubu su velike tako da Ilić još nije imao vremena da se upozna sa gradom i sjajnim istorijskim nasljeđem.

- Fudbal je u fokusu. U toku pripreme nisam imao vremena, radilo se dva puta dnevno i stalno sam bio u trening centru. Sad imam malo više vremena. Tripolis je mali grad blizu Atine, ali eto koliko je obaveza dovoljno govori da nisam bio u glavnom gradu osim kad smo išli na utakmice. Nadam se da ću kad budem imao slobodan dan malo iskoristiti vrijeme da upoznam grad i istoriju, a sad je sav fokus na ekipi i fudbalu - istakao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana