Trener Sloge razočaran poslije remija na “Grbavici”: Nismo zaslužili ovakav odnos

Darko Pašagić
Trener Sloge razočaran poslije remija na “Grbavici”: Nismo zaslužili ovakav odnos

SARAJEVO - Fudbaleri Sloge u petom kolu Premijer lige BiH osvojili su veliki bod na gostovanju na sarajevskoj “Grbavici”, gdje su igrali neriješeno sa Željezničarem, 1:1, ali šef stručnog štaba Dobojlija Vlado Jagodić razočaran je svim što se dešavalo na ovoj utakmici.

Gosti su poveli u 21. minutu autogolom Edvina Odinake, a izjednačio je iskusni Sulejman Krpić u 61. minutu. U 80. minutu izbile su varnice na terenu, a zatim su dvojica navijača domaćeg tima utrčala na teren u želji da se fizički obračunaju sa fudbalerima Sloge, koji su krenuli prema svlačionici. Tada su igrači sarajevskog kluba reagovali ekspresno i spriječili navijače da naprave ozbiljan problem. Zbog prekida je meč produžen deset minuta, a u sedmom minutu nadoknade Aleksandar Boljević je pogodio mrežu Dobojlija, ali je pogodak poništen zbog igranja rukom Krpića. Susret je završen tek u 16. minutu sudijske nadoknade.

- Žao mi je što moja prva rečenica nije ona koja je uobičajena ovdje, a to je fantastičan ambijent, mnogo publike i sve korektno. To ne mogu reći, bio bih nekorektan prema svojim igračima. Sloga ničim nije zaslužila ovakav odnos, ali to je fudbal, to je ovdje tako. Čestitam mojim igračima jer ovaj bod vrijedi tri. Vidjeli ste u prvom poluvremenu gdje smo promjenom formacije željeli iznenaditi Željezničar - naglasio je Jagodić.

Istakao je da je prezadovoljan prvim dijelom utakmice.

- U drugom je bilo ono što je očekivano, a to je da, ako bude ovakav rezultat, nama se otvara velika mogućnost da sa brzim igračima uradimo još bolji posao. Isto tako smo znali, ako nas ekipa utjera u šesnaesterac, da Krpić i ostali tada dođu do izražaja. Primili smo gol, a poslije je sve bilo na silu.

Znate šta znači “sila”. Nešto što želiš ispoljiti, a nije prirodno - nastavio je Jagodić.

Kritikovao je doček publike na Grbavici.

- Kada publika skandira “cigani”, kada meni psuju djecu, to su uvrede. Uživancija je voditi klub ovdje, ali mi je žao što neko smatra da treba Slogu nazvati “ciganima”. Zašto to? Svaka čast i tim ljudima. Nažalost, bilo je ružno. Na kraju sam smogao snage i apostrofiram da treba podržati veliki klub. Znam da Željezničar izlazi iz teških problema i sada, ako nisi četvrti put uspio pobijediti, budi veliki i nagradi aplauzom moje momke - dodao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana