Novi sportski trener Borusije Dortmund je porijeklom iz Donjeg Vakufa?

GS
Foto: Bundesliga.com

Kao nagradu za spektakularno izgubljeni naslov prvaka u prošlom kolu prošle godine i ovosezonski prosjek ekipe u prvenstvu, Edin Terzić bi mogao dobiti unapređenje od trenera u sportskog direktora Borusije Dortmund, piše Bild.

Ugledni njemački časopis piše, da Vestfalen nije pretjerano impresioniran plasmanom u osminu finala Lige prvaka i iz „grupe smrti”, već ih više brine kako prvi tim izgleda u mečevima Bundeslige u kojoj je jedna pobjeda, zabilježena u posljednjih pet mečeva, prenosi N1.

Dortmund je peti na tabeli njemačkog šampionata, sa omjerom 7 pobjeda, 4 remija i 3 poraza.

Terzić je „vojnik kluba” u kojem je do sada radio kao pomoćni trener prve ekipe, vd trenera prve ekipe i tehnički direktor, a u dva je navrata službeno bio na čelu stručni kadar. Sada ga čeka nova pozicija na kojoj bi trebao zamijeniti bivšeg fudbalera Dortmunda Sebastijana Kela.

Dortmund ove sedmice će ugostiti Paris Sen Žermen, a remi bi osigurao prvo mjesto u grupi uoči žrijeba osmine finala Lige prvaka 2023/24.

Bild napominje da bi mnogi treneri na Terzićevom mjestu u međuvremenu bili smijenjeni, ali ne i on, ponajviše zbog bliskog kontakta i povjerenja koje u njega ima izvršni direktor kluba Hans-Joakim Vake.

Terzić je popularan i među navijačima pa mu se umjesto otkaza sprema unapređenje.

Procijenjeno je da će njegove kvalitete, u odnosu na mane, više doći do izražaja u ulozi sportskog direktora nego kao trenera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana