Trener Milan Stanivuković ostaje na klupi Ljubića: Želimo iskorak na svim poljima

Darko Dragičević
Trener Milan Stanivuković ostaje na klupi Ljubića: Želimo iskorak na svim poljima

PRNjAVOR - Fudbalski klub Ljubić planira da naredne sezone igra značajniju ulogu u prvenstvu Republike Srpske te da bude u gornjem dijelu šampionata. Prnjavorčani su zbog toga već počeli sa stvaranjem tima, a prozivka za novu sezonu je zakazana za 5. jul.

Ekipu će i u novoj sezoni sa klupe voditi Milan Stanivuković sa kojim je nastavljena saradnja, a stigla su i prva pojačanja. Mladi trener uskoro završava polaganje za UEFA pro licencu.

- Brzo smo se dogovorili o saradnji, a cilj nam je da poboljšamo rad u svakom segmentu funkcionisanja kluba te da napravimo rezultatski iskorak u odnosu na ranije sezone. Želja je da bude napravljen tim koji će biti u gornjem dijelu od petog do desetog mjesta i da bude izbjegnuta borba za opstanak. Start priprema je zakazan za 5. jul, takođe se dogovaramo o prijateljskim utakmicama i to smo sve riješili u principu. Stigla su i prva pojačanja u stručnom, ali i igračkom kadru i ne sumnjam da ćemo biti još bolji. Zadovoljan sam zbog dolaska Babića i Stamenkovića. Težićemo dodatnom kvalitetu, biće još novih fudbalera najmanje na još na tri pozicije, a jedno je sigurno u novoj sezoni ćemo gledati jedan novi, brži, poletniji Ljubić, koji će moći da ispuni ambicije koje su postavljene -  rekao je Stanivuković.

Dosadašnji pomoćnik Vladanko Komlenović će i dalje biti u stručnom štabu, ali će preuzeti brigu i o juniorima prnjavorskog kluba, dok će u radu prvog tima učestvovati i treneri Goran Deket i Bojan Simić. Sigurno je da će sa njima Stanivuković mnogo lakše organizovati treninge.

Prva dva pojačanja došla su iz Laktaša, koji su prošle sezone završili na trećoj poziciji i sigurno je da će donijeti dodatni kvalitet. Novi članovi Ljubića su postali napadač Uroš Stamenković i krilni igrač Nikola Babić

- Drago mi je što dolazim u klub u kojem poznajem većinu igrača, tako da neću imati problema sa uigravanjem. Konačno mi se poklopilo da sarađujem i sa trenerom Milanom Stanivukovićem, sa kojim sam u nekoliko navrata razgovarao. Nadam da ću iskustvom doprinijeti da se ta uzlazna putanja kluba nastavi - rekao je Stamenković koji će biti pojačanje i u sektoru zaduženom za kondiciju igrača.

Babić: Lako sam se dogovorio

Babić je nosio dres brojnih klubova poput Kozare, Tekstilca.

- Na poziv trenera Stanivukovića čiji rad poštujem odlučio sam se za Ljubić. Uprkos ponudama prvoligaških klubova, ambicije su mi se poklopile sa klubom iz Prnjavora. Predstavljen mi je plan kluba, vjerujem da će Ljubić imate zapaženu ulogu u novoj sezoni. Sa upravom sam našao brzo zajednički jezik, dolazim da pomognem klubu da bismo svi zajedno ostvarili zacrtane ciljeve - rekao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana