Trener Marko Jovanović o ambicijama nevesinjsokog kluba: Velež cilja sredinu tabele

G.S.
Trener Marko Jovanović o ambicijama nevesinjsokog kluba: Velež cilja sredinu tabele

NEVESINjE - Fudbalska euforija polako zahvata grad pod Veležom kako se bliži premijerni meč u novoj sezoni prve lige Republike Srpske.

Velež će takmičenje otvoriti na svom terenu (subota, 17.30) a rival je dobro poznat ekipa Romanije protiv koje su vodili velike bitke u prošloj sezoni. Novi trener Marko Jovanović ističe da ekipa još nije u optimalnoj formi.

- Generalno dosta poteškoća je bilo. Kasnilo se sa početkom priprema, ali tu je bila okosnica iz prošle sezone. Međutim energija koju poseduje ovaj klub i ljudi koji su deo kluba je izuzetna. Euforija iz prošle sezone je još prisutna. Tako da nas je sve to ponelo da iz toga napravimo pre svega sjajnu atmosferu i da podignemo klub. Uporedo je i rad podignut na viši nivo i čini mi se da smo kadri da idemo još koju lestvicu više. Reći ću da sam zadovoljan urađenim, da smo kao tim i grupa porasli i zadatak će biti da nastavimo da rastemo iz dana u dan - poručuje mladi, a poprilično iskusni fudbalski stručnjak Marko Jovanović.

U klubu su svjesni težine sezone.

- Imamo nekoliko novih igrača. Igrački kadar je i dalje u fazi formiranja ali ne želimo da srljamo i da samo popunjavamo broj. Želimo samo prave igrače koji mogu da donesu prevagu. Juniori pokazuju strašan napredak za ovaj period rada i nije isključeno se neko i nametne - ističe Jovanović.

Nevesinjci su u željama skromni, svjesni da su novajlije u ligi.

- Ambicije kluba su da napravimo stabilnog prvoligaša. Da rastemo na svim poljima, infrastrukturno, organizaciono, da stvaramo igrače. Veliki je posao pred nama. A sve ovo je preduslov da tim iz malog, ali ponosnog mesta bude održiv, stabilan. Za početak rezultatski neka naša ambicija bude sredina tabele - govori trener Veleža.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana