Trener Kozare o startu priprema i ambicijama: Timska igra najvažniji cilj

Darko Dragičević
Trener Kozare o startu priprema i ambicijama: Timska igra najvažniji cilj

GRADIŠKA - U Fudbalskom klubu Kozara su se odlučili na drastično podmlađivanje ekipe. Tim iz Gradiške je tokom ljetne pauze ostao bez 15 igrača, a došlo je osam novajlija.

Trener Alen Medović će imati zadatak da uigra novi tim. U Gradišku su stigli: Marko Bundalo (Naprijed), Vuk Tešić (Laktaši), Sergej Dojčinović (Laktaši), Sergej Govedarica (Borac Kozarska Dubica), Lazar Stajković (Spartak Subotica), Vedran Nježić (Sloga Srbac), Luka Bobić (Sloboda MG), Marko Babić (Sloboda MG) i Bojan Marković (Laktaši).

- Nakon analize prošle sezone odlučili smo se da podmladimo ekipu i okupimo mlade igrače iz regiona koji žele da u Kozari dodatno napreduju i prave svoje karijere. Naša je želja da ubrzamo igru i svjesno smo ušli u ovako velike promjene. Doveli smo ciljana pojačanja koja treba da nam pomognu da dodatno unaprijedimo igru. I kada sam dolazio imao sam dosta novih igrača pa smo uspjeli da napravimo i igru i rezultat. Sad želimo to isto da ponovimo i u novoj sezoni - istakao je Medović za “Glas Srpske”.

Kozara je prošli šampionat završila na sedmoj poziciji, a u narednom šampionatu pritisak na ekipe će biti veliki, jer čak šest timova ispada. Tako će svaki meč biti veoma važan.

- Glavni cilj je da stvorimo pravi tim. Vidjeli ste na Evropskom prvenstvu koliko je tim značajan. Slovenija možda nije imala najkvalitetnije pojedince, ali je timskom igrom uspjela da sakrije sve mane i da dođe do rezultata. To je naša želja i u Kozari. Ovi momci dva puta dnevno treniraju, imaju kvalitetne uslove, tako da je sad na njima da se dokažu. Znamo da će šampionat biti izuzetno težak, jer ispada dosta ekipa. Za nas je najbitnije da se digne nivo suđenja i onda vjerujemo u dobre rezultate. Idemo meč po meč da konstantno napredujemo i budemo sve bolji - rekao je mladi stručnjak.

Trener ističe da je situacija u vezi sa  klubom puno bolja i da je kvalitetan rad u prošloj sezoni i te kako prepoznat među igračima, koji se sad i sami javljaju i žele da dođu u ekipu.

- Najbitnije je da je Kozara opet na dobrom glasu. Kad sam dolazio bili smo prinuđeni da dovodimo fudbalere sa strane, jer igrači iz ovog regiona zbog ranijih dešavanja nisu željeli da dolaze. Sada se situacija drastično promijenila nabolje pa nam se igrači sami javljaju. Dobar glas se daleko čuje. A dobar glas o kvalitetnom radu i uslovima u Kozari očigledno su uticali na igrače koji žele da dođu i da naprave iskorak u karijeri. Doveli smo kvalitetne momke koji su prošli dobre fudbalske škole, tako da vjerujem da ćemo se brzo se uigrati - poručio je na kraju trener Kozare.

Borac prvi test

Kozara će danas imati prvu provjeru, a rival je Borac iz Kozarske Dubice. Planirani su još mečevi protiv ekipa Trnje (18. jul), Laktaši (20. jul), Jesenice (24. jul).

- Biće još mečeva, a ovo su dueli gdje ćemo steći i malo internacionalnog iskustva i biće baš dobre i kvalitetne provjere za naš tim - istakao je Medović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana