Trener iz Bijeljine dobio priznanje u Makedoniji: Žižović preporodio Škupi

D. D.
Trener iz Bijeljine dobio priznanje u Makedoniji: Žižović preporodio Škupi

BIJELjINA - Bivši trener Radnika i Zrinjskog Mladen Žižović je napravio sjajan posao u Sjevernoj Makedoniji. Naime, on je nakon šestog kola preuzeo ekipu Škupija i nakon toga je u prvenstvo vodio ekipu na 12 mečeva u kojima je ostvario devet pobjeda uz dva remija i samo jedan poraz.

Zbog toga je dobio priznanje kao najbolji trener jesenje polusezone od medija u Makedoniji. Uz to njegova ekipa je ostvarila i dva trijumfa u kupu i izborila polufinale.

- Možemo da budemo zadovoljni rezultatima, a ja posebno načinom na koji je ekipa igrala i prihvatila moje zahtjeve. Kada sam preuzeo ekipu, ona je bila na šestoj poziciji i cilj je bio da nam glavni rivali Struga i Škendija ne odmaknu previše. Uspjeli smo da dođemo na drugu poziciju sa samo bodom zaostatka za liderom Strugom. Izborili smo plasman u polufinale Kupa i prikazali zaista dobre partije pa sam dobio priznanje za trenera polusezone, što je potvrda dobrog rada - istakao je Žižović.

Talentovani stručnjak ističe da će klub pokušati doći do titule.

- Sigurno je da ćemo se pojačati i da planiramo dovesti četiri do pet novih igrača da bismo napali titulu - dodao je Žižović.

Liga Makedonije je bila potpuna nepoznanica za trenera, a najpoznatiji klub Vardar je na posljednjoj poziciji.

- Liga zaista ima prostora za napredak, dobro je praćena, izjednačena. Dosta je igrača iz Afrike i Južne Amerike, ima talentovanih fudbalera i kod nas ima čak sedam stranaca. Najveći problemi su infrastruktura i loše suđenje. Osjetili smo to u finišu polusezone na svojoj koži. Mislim da je liga BiH trenutno kvalitetnija u odnosu na Makedoniju. A od Vardara je ostalo samo slavno ime. Imaju zaista puno problema i to se odrazilo na rezultate. I sam sam bio iznenađen kada sam vidio gdje se nalaze, a oni su još i dobri trenutno, jer su u finišu vezali dvije pobjede - dodao je Žižović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana