Trener BSK-a Dragišić ima jasan cilj: Sa Čaira se vidi Gradski stadion

Darko Dragičević
Foto: FOTO: D. Šutvić

BANjALUKA – Zoran Dragišić, dosadašnji trener juniorske ekipe Borca u narednoj sezoni vodiće prvoligaša  Republike Srpske BSK, koji je filijala premijerligaša.

Dragišić je tokom igračke karijere već nosio dres BSK-a, a uz to odlično poznaje većinu igrača koji nose dres banjalučkih „romantičara“. Upravo je to bila zvijezda vodilja prilikom imenovanja novog trenera, jer će šansu da se dokazuju u ovom klubu dobiti mladi igrači sa Gradstog stadiona.

-Većinu tih momaka sam već vodio u mlađim kategorijama Borca, tako da je zajednička odluka bila da preuzmem ekipu BSK-a, jer ih odlično poznajem. Glavni cilj nam je da stvorimo što je više moguće igrača za seniorski tim Borca. Upravo je taj prelaz iz juniorske u seniorsku kategoriju veoma težak i u njemu se gubi najviše igrača tako da je želja da ti momci imaju što više minuta i da napreduju. Cilj je da se oni taktički i fizički pripreme za nastup u Premijer ligi BiH –istakao je trener Dragišić.

Okosnicu ekipe kao i prošle sezone činiće mladi igrači koji će da budu pojačani sa nekoliko iskusnijih fudbalera u svim linija kako bi i rezultati ipak bili na željenom nivou.

-Sigurno je da će ekipa biti spoj mladosti i iskustva. Mladim momcima iz Borca će biti priključeno nekoliko iskusnijih igrača . Prošle sezone su tu bili Srđan Modić, Nebojša Runić, Vukan Đorđević vidjećemo do starta priprema ko će ostati i gdje će nam biti potrebni iskusniji igrači da donesu mirnoću u igri i da uz njim  momci dodatno sazrijevaju i napreduju- dodao je novi trener BSK-a.

Ono što je dobro za klub je da će u novoj sezoni da se vrate „dvojne registracije“ tako da će pojedini igrači moći da dobiju dodatne minute.

-Sjajna je to vijest za mlade fudbalere.To će nam svakako olakšati posao u narednoj sezoni. Tako ćemo moći da računamo na neke mlade igrače Borca. Stefan Marčetić, Pavle Đajić, Nedim Keranović ima tu još momaka koji će kad ne budu u kombinacijama za tim trenera Mladena Žižovića biti kod nas. Sigurno je da će im puno značiti da imaju minutažu i da igraju svake sedmice takmičarske mečeve- jasan je Dragišić.

BSK će sa pripremama početi u četvrtak a već je dogovorio i četiri kontrolne utakmice. Rivali banjalučkih „romantičara“ će  biti Laktaši 13. jula, zatim Željezničar Sport tima 20.jula, Sloboda  Mrkonjić Grad 27.jula, dok bi generalna trebala da bude meč protiv Borca iz Kozarske Dubice 3. avgusta.

Uspjeh škole

Dobar rad u mlađim kategorijama Borca dobio je i potvrdu u sve većem broju mladih igrača koji su priključeni prvom timu

-Ponosan sam na činjenicu da je na pripremama u Sloveniji bilo čak 11 igrača koji su prošlu školu Borca i iz naših mlađih kategorija došli do prvog tima. To je potvrda dobrog rada trenera i kluba u proteklom periodu – jasan je  Dragišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana