Treće finale UEFA Lige nacija na programu u nedjelju (20.45): Španci gase "vatrene"

G.S.
Treće finale UEFA Lige nacija na programu u nedjelju (20.45): Španci gase "vatrene"

ROTERDAM - Fudbaleri Španije i Hrvatske sastaće se u nedjelju od 20.45 časova na "De Kujp" stadionu u Roterdamu u finalu UEFA Lige nacija.

"Furija" je u evropskom klasiku protiv Italije (2:1) drugi put izborila plasman u završnu predstavu najmlađeg reprezentativnog takmičenja na Starom kontinentu. "Azuri" nisu uspjeli da se revanširaju Špancima za poraz od prije dvije godine u istoj fazi turnira. Španci će pak na megdan Hrvatskoj, da pokušaju da na popravnom urade ono što u drugom izdanju Lige nacija nisu uspjeli protiv Francuske. I na prilici mogu da zahvale Hoseluu. Iskusni napadač Espanjola ušao je u igru u 84. minutu i samo četiri minuta kasnije donio pobjedu Špancima, potvrdivši da bi mogao da bude džoker Luisa de la Fuentea. Prvi gol za nekadašnje evropske i svjetske šampione djelo je Džeremija Pinoa, dok je izjednačenje timu Roberta Manćinija donio Ćiro Imobije sa bijele tačke. Što se finalnog okršaja tiče, "furija" ulazi sa lijepim uspomenama na Hrvate, jer posljednji put Španija i Hrvatska kad su se sastale u osmini finala Evropskog prvenstva prije dvije godine Španci su slavili u produžetku sa 5:3. Selektor Španije Luis de la Fuente svjestan je koga ima za rivala.

- Znamo kakav je tim Hrvatska. Igraju na veoma visokom nivou i izuzetni su tehničari. Imaju nekolicinu igrača sa velikim iskustvom. Dva puta su došli do polufinala Svjetskog prvenstva i jednom do finala Lige nacija. Veoma su važna ekipa - rekao je De la Fuente.

Jedan od najboljih igrača selekcije sa Pirinejskog poluostrva, vezista evropskog šampiona Mančester sitija Rodri svjestan je da je blizu još jednog pehara.

- Veoma smo uzbuđeni kao generacija i sada imamo šansu da osvojimo trofej. Znamo da nas čeka još jedan korak - istakao je Rodri.

Hrvati su preko domaćina Holandije došli u priliku da se bore za još jedan pehar, nanijevši im prvi poraz u Roterdamu poslije 23 godine, još od februara 2000. Od tada su "lale" odigrale 31 utakmicu. Selektor "kockastih" Zlatko Dalić želi prvo zlato za svoju selekciju, nakon bronze i srebra sa svjetskih prvenstava.

- Bitno je kakva je Hrvatska. Idemo po zlato koje nam nedostaje. Srebro, bronza, vrijeme je za zlato i da završimo tu priču - zaključio je Dalić.

Italija i Holandija za bronzu

U duelu za treće mjesto megdan dijele Italija i domaćin Holandija. Duel na stadionu "De Grolš" u Enšedeu biće igran takođe u nedjelju, ali sa početkom u 15 časova. Ekipa Roberta Manćinija praktično brani bronzu, jer je prije dvije godine završila na trećoj poziciji savladavši Belgiju sa 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana