Tomašević: Trg bana Jelačića spreman za večerašnju utakmicu

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

ZAGREB- Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je da će građani večeras prvu polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine, kao i ostale utakmice do kraja prvenstva, moći da gledaju na Trgu bana Jelačića, gdje će u ponedjeljak biti organizovan doček hrvatske reprezentacije, nezavisno od ishoda večerašnje utakmice.

"Očekujemo veliki interes građana i navijača za utakmicu Hrvatske i Argentine. Nekako u kratkom vremenu uspjeli smo da organizujemo veliki ekran na Trgu bana Jelačića, gdje očekujemo veliki broj ljudi uprkos niskim temperaturama", rekao je Tomašević novinarima u Podbrežju, gdje je počela sadnja prvog urbanog voćnjaka u hrvatskom glavnom gradu.

Tomašević je najavio da će na centralnom gradskom Trgu bana Jelačića biti organizovan i doček hrvatskih fudbalera sa Svjetskog prvenstva, u ponedjeljak popodne.                 

Dodao je da se detalji dočeka još dogovaraju sa HNS-om i vladom, posebno u vezi bezbjednosnih pitanja.

"Najbitnije je da se bezbjednosti aspekti definišu", rekao je gradonačelnik i dodao da je doček fudbalera iz Rusije 2018. bio organizovan u posljednjem trenutku, a tako je, kaže, i sada.

 "Na neki način svi smo se nadali da će Hrvatska daleko dogurati, ali tek sad se vidi da će to biti u ponedjeljak popodne, nezavisno od ishoda utakmice protiv Argentine", rekao je Tomašević

Upitan o mogućim izvođačima na dočeku i da li bi imao nešto protiv da nastupi Marko Perković Tompson, kao što je bilo prije četiri godine, Tomašević je rekao da se time još nisu bavili.

Izrazio je nadu da će Hrvatska danas pobijediti Argentinu, a, ako mu kaže obaveze dozvole, otićiće o svom trošku na eventualnu finalnu utakmiču u Katar, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana