"To nije penal": Skandal potresa Španiju, objavljen razgovor iz VAR sobe

GS
Foto: Facebook

Španski fudbal potresa veliki sudijski skandal i to nakon što je Real Madrid uz veliku sudijsku pomoć došao do pobjede protiv Almerije u prethodnom kolu Primere.

Kraljevi su nakon preokreta pobijedili Almeriju rezultatom 3:2 iako su gubili 2:0 na poluvremenu, a susret su obilježile velike sudijske greške.

Objavljen je i razgovor glavnog sudije s VAR sobom, a sada su španski mediji otišli korak dalje te su uz pomoć svojih izvora došli i do razgovora glavnog sudije prvog ligaškog El Klasika Jesusa Gila Manzana sa svojim pomoćnicima u VAR sobi.

U fokusu je bio duel Aureliena Tomenija i Ronalda Arauja kada je Francuz s dvije ruke oborio urugvajskog defanzivca, ali glavni sudija meča nije pokazao na bijelu tačku.

"Sve u svemu, on ga dodiruje i pušta te skače bez njegove pomoći. Za mene nema govora o penalu. Završili smo s tim Jesuse. Stavlja ruke na njega, ali nikada, nikada to nije penal", uvjeravao je Gulermo Skvares Fernandez glavnog sudiju meča.

Praktički pomenuti VAR sudija je onemogućio Gila Manzana da ponovo pogleda pomenutu situaciju te na taj način oštetio Barselonu koja je u tom trenutku vodila 1:0.

Na kraju je Real Madrid s dva gola Judea Belingema preokrenuo rezultat u svoju korist i stigao do velike pobjede nad najvećim rivalom, prenosi Kliks.

AUDIO REVISIÓN VAR

Jornada 11 | Barça - Real Madrid

‼ El posible penalti de Tchouaméni a Ronald Araújo en El Clásico

"Le pone la mano por encima, por supuesto, pero nunca, nunca, hay penalti"

"La del agarrón la veo al límite"

En https://t.co/OGW0AKAWMl pic.twitter.com/Cx1ZEbW54u

— Jijantes FC (@JijantesFC) January 25, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana