Tegeltija zvanično predsjednik FK Borac, najavio napad na titulu

D.D.
Foto: D.D.

BANjALUKA - Milan Tegeltija novi je predsjednik Fudbalskog kluba Borac. On je dobio podršku svih delegata na vanrednoj Skupštini.

Tegeltija je već bio u Upravnom odboru jer je u sezonama 2010. i 2011. bio potpredsjednik kluba kada je Borac osvojio Kup a zatim i prvenstvo BIH.

Izabran je i novi upravni odbor u koji su još imenovani: gradski menadžer Banjaluke Bojan Kresojević, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Ljubo Ninković, v.d. direktor Autoputeva RS Slobodan Stanarević, dosadašnji potpredsjednik Bogoljub Zeljković i banjalučki privrednik Goran Lukić.

- Nije to kompletan Upravni odbor jer imamo pravo da on broji devet članova. Imenovaćemo još ljude iz biznisa i dopuniti naše članove. Prva sjednica je već u srijedu kada ćemo imenovati novog sportskog direktora, direktora i direktora za marketing. Ne bidž o imenima, ali vrlo brzo ćemo i saznati. Oni će da budu do kraja sezone na probnom radu da vidimo da li i koliko mogu a želja nam je da napravimo sistem : Borac mora da igra moderan napadački fudbal koji će da privuče publiku- rekao je Tegeltija.

Najavljeni su i novi infrastrukturni projekti, poput izgradnje južne tribine kao i renoviranje postojeće istočne .

-Moram da kažem da mi je velika čast što sam se vratio u Borac. Ovo radim iz ljubavi jer sam već bio u klubu kada je on pravio uspjehe. Svi mi volimo Borac i svi mi smo ujedinjeni u namjeri da ovaj klub unaprijedimo i napravimo dobar rezultat. Moram da kažem da mi je sada lakše nego kada sam ovdje bio prvi put. Ekipa je druga na tabeli i primarno je da izborimo novi izlazak u Evropu. Biću ambiciozan i reći da u sljedećoj sezoni želimo da napadnemo titulu. Borac ima pravo na šampionske snoverekao je novi predsjednik na promociji.

Ono što je jasno da će nova Uprava morati da napravi analizu stanja i zatim i planove oko budžeta a tu novi predsjednik računa na podršku ne samo organa Republike Srpske, već i Grada Banjaluka.

-Ne postoji klub u regionu koji može bez podrške državnih organa. Svi smo ujedinjeni u cilju da napravimo još bolji klub. Očekujem podršku države i već sam imao razgovore na tu temu a imaćemo i značajniju pomoć Grada. 

Gradski menadžer Bojan Kresojević je novi član Upravnog odbora i potvrdio je značajniju podršku Grada Banjaluka.

-Grad planira da finansijsku podršku Borcu poveća na 500.000 KM, ali i da se povećaju izdvajanja za klupske infrastrukture. Plan je da se ostavi ozbiljan trag kako bi klub bio najozbiljniji kandidat za osvajanje šampionske titule", poručio je Kresojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana