Tegeltija najavio juriš Borca na prvo mjesto

Darko Pašagić
Tegeltija najavio juriš Borca na prvo mjesto

BANjALUKA - Prioritetan cilj Borca u narednoj sezoni biće osvajanje titule, najavio je predsjednik Banjalučana Milan Tegeltija na prozivci fudbalera, čime su zvanično počele pripreme "crveno-plavih".

Poslije samo dvije sedmice odmora izabranici Vinka Marinovića ponovo su u pogonu, a na prvom okupljanju bila su prisutna 23 fudbalera. To su golmani: Nikola Ćetković, Bojan Pavlović i Mladen Jurkas te igrači Đorđe Milojević, Nikola Pejović, Aleksandar Subić, Marko Kujundžić, Filip Račić, Sergej Dojčinović, Janez Pišek, Dejan Popara, Fedor Predragović, Jakov Blagaić, Obren Cvijanović, Enver Kulašin, Jovo Lukić, Savo Šušić, Stefan Marčetić, Danilo Moconja, Nemanja Mihajlović, Zoran Kvržić, David Vuković i David Čavić. Opravdano su bili odsutni operisani Alen Jurilj i novajlija Damir Hrelja.

- Ovo nije konačan roster za novu sezonu. U toku su pregovori sa potencijalnim pojačanjima te fudbalerima koji su istekli ugovori. Izvjesno je, takođe, da će biti i odlazaka. Trudićemo se da ekipu u cijelosti formiramo do odlaska na Zlatibor, 26. juna. Proces je u toku. Razgovori traju. Nekim igračima smo dali ponude, sad čekamo odgovore. Za neke smo odlučili da neće ostati - rekao je Tegeltija.

Čelnici kluba su već zacrtali ciljeve u novoj sezoni.

- Prioritetni cilj je šampionska titula. I da što dalje doguramo u Evropi. Da bismo došli do grupne faze trebaće vremena. Tome realnije možemo težiti naredne sezone - dodao je Tegeltija.

Poslije prozivke fudbaleri su dobili voljno, a prvi treninga imaće danas.

- U fazi smo formiranja ekipe. Svi zajedno radimo na tome da što prije kompletiramo kadar. Dobra stvar je što smo direktno u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, a te dvije dodatne sedmice pokušaćemo da iskoristimo na najbolji način. Pred nama je nova sezona, cijevi, izazovi. Borac uvijek ima najviše ambicije i tako ćemo se postaviti. Želimo da budemo kvalitetniji nego u prethodnoj sezoni, u kojoj smo ispunili cilj, plasirali se na međunarodnu scenu i osvojili Kup Republike Srpske. Do odlaska na Zlatibor, koji je planiran za 26. jun, odigraćemo i jedna kontrolni meč. Biće to dva dana ranije, 24. juna, kada ćemo igrati protiv Omarske na proslavi 50. rođendana ovog kluba - rekao je Marinović.

O planu rada na pripremama govorio je sportski direktor Oliver Jandrić.

- Do kraja ove prve sedmice bićemo koncentrisani na ljekarske preglede i očekujemo da nam se u tom periodu priključe još dva, tri pojačanja. Od naredne sedmice krećemo punom parom, a na Zlatiboru su planirana četiri kontrolna susreta. Za 29. jun je zakazan duel protiv Crvene zvezde u Užicu. Za 4. jul još tražimo rivala, dok ćemo pet dana kasnije igrati dva meča, sa Radničkim iz Kragujevca i Jedinstvom Putevi iz Užica - istakao je Jandrić.

Među onima koji su produžili ugovor sa Banjalučanima ovog ljeta je i kapiten Aleksandar Subić.

- Nadam se da smo se svi uspjeli odmoriti i psihički i fizički, iako smo van stroja bili samo 14 dana. Sada treba da se što bolje pripremimo. Vjerujem da ćemo biti spremni za Evropu, Ligu i Kup. U ovom periodu biće najvažnije da se dobro pripremimo, ali da i nas mimoiđu povrede - rekao je Subić.

Ugovori

Na kraju prošle sezone čak trinaestorici fudbalera Borca istekli su ugovori. Za sada su oni produženi sa Aleksandrom Subićem, Janezom Pišekom, Jakovom Blagaićem, Bojanom Pavlovićem, Enverom Kulašinom i Sergejom Dojčinovićem. Klub je napustio samo Benjamin Tatar, a još razgovaraju sa Nikolom Ninkovićem, Nedeljkom Piščevićem, Aleksandrom Vojnovićem, Momčilom Mrkaićem, Darkom Lazićem i Ivanom Lagundžićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana