Tata Dragan i sin Luka pobjednička kombinacija Drine HE

Darko Pašagić
Foto: G.S.

VIŠEGRAD - Bolju povratničku premijeru u prvoligaškoj konkurenciji u Fudbalskom klubu Drina HE nisu mogli da požele, jer su u prvom kolu na svom terenu savladali Slobodu iz Mrkonjić Grada sa 1:0.

Poseban razlog za zadovoljstvo i sreću imaju u porodici Vulević, jer je tata Dragan kao trener osvojio prve prvoligaške bodove, a sin Luka postigao prvenac u ovom rangu takmičenja, koji je Višegrađanima donio pobjedu. 

Njih dvojica su u redove Drine HE stigli na početku prošle sezone, kada su u klubu sa stadiona kraj Rzava zacrtali za cilj da se poslije osam sezona u drugoligaškom rangu vrate među prvoligaše i tako na najljepši način obilježe vijek postojanja kluba osnovanog 1924. godine.

Dragan Vulević je odmah zasukao rukave i Drina HE je prošle sezone superiorno osvojila prvo mjesto sa 16 bodova prednosti u odnosu na Proleter iz Dvorova. 

Tokom ljetne pauze došlo je do promjena i u igračkom kadru, a jedini cilj svih u klubu je da u povratničkoj sezoni poslije koje će elita Republike Srpske biti smanjena sa 18 na 14 klubova bude obezbijeđen opstanak.

- Svima nam je pao kamen sa srca, jer su te prve utakmice po pravilu najteže. Ova pobeda dodatno dobija na težini, jer smo na prvoligaškoj sceni ponovo posle osam godina. Pobeda mi je posebno draga što je njoj kumovao moj sin Luka, čiji nam je pogodak doneo tri boda. Nadam se da će biti još njegovih golova, ali i naravno ostalih igrača. Cilj nam je da u prvom delu sezone osvojimo što više bodova, da bismo otišli na mirnu zimsku pauzu, na kojoj bismo se još više konsolidovali - naglasio je Dragan Vulević.

Ovaj stručnjak je od 2003. do 2006. godine, dok je još bio igrač, nosio dres Drine HE.

- Bila su to mnogo lepša fudbalska vremena. Klubovi su daleko bolje finansijski stajali, a čini mi se da je i kvalitet bio na daleko boljem nivou. Sada je sve drugačije. Mnogo više je stranaca, što onemogućava mladim domaćim igračima da dođu do izražaja. Zato dosta njih čim završe juniorski staž prestaju sa aktivnim bavljenjem fudbalom, jer nemaju gde da igraju. Ako želimo da napredujemo u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, moramo više da se posvetimo domaćim snagama - dodao je Dragan Vulević.

Na početku prošle sezone iz austrijskog niželigaša “Srbija 15” Salcburg u redove Drine HE došao je i njegov sin Luka Vulević.

- Jednostavno se tako desilo. Sa svojim bivšim klubom uspeo sam da se plasiram u viši rang, ali nisam uspeo da produžim papire i odlučio sa da dođem u Višegrad da pomognem ocu. I odmah da kažem da se nijednog trenutka nisam dvoumio. Odigrali smo odličnu sezonu i veoma sam zadovoljan svojim igrama. Postigao sam 14 golova, možda je moglo i bolje, ali najvažnije je da smo se vratili među prvoligaše, gde bolju premijeru nisam mogao ni da zamislim. Moj gol je doneo tri boda, ali je najmanje važno ko ga je postigao, već je najbitnije da smo pobedili - rekao je Luka Vulević.

Ovaj 26-godišnji krilni napadač je istakao da nema nikakve privilegije što mu je otac trener, već mu se čini da čak mora zapeti više da bi se dokazao.

- Uvek od mene traži maksimum i čini mi se da je prema meni daleko stroži nego prema ostalih fudbalerima. Možda je tako i bolje, jer se uvek maksimalno zalažem na treningu, ali i na utakmici, jer ne želim nikada da razočaram bilo koga u klubu, stručni štab, saigrače, a pogotovo oca - dodao je Luka Vulević. 

Ljubić

Fudbaleri Drine HE u drugom kolu prvoligaškog karavan u subotu od 17.30 časova gostuju u Prnjavoru gdje će snage odmjeriti sa domaćim Ljubićem. 

I ostalih osam utakmica biće igrano u istom terminu, a sastaju se: Famos - Rudar Prijedor, Sloboda (MG) - Laktaši, Velež (N) - Kozara, Drina (Z) - Sloboda (NG), BSK - Romanija, Sutjeska - Željezničar Sport tim, Borac (KD) - Slavija, Leotar - Zvijezda 09.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana