Tadić: Još sam gladan uspjeha, ne idem u penziju dok god sam potreban Srbiji

GS
Tadić: Još sam gladan uspjeha, ne idem u penziju dok god sam potreban Srbiji

Srbija će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj imati nekoliko iskusnijih fudbalera za koje su mnogi mislili da će im to biti oproštaj od državnog tima, ali sada znamo da Dušan Tadić uopšte ne razmišlja o tome.

Kapiten "orlova" ne planira da poslije turnira u Njemačkoj stavi tačku na igranje za reprezentaciju, nego planira da se stavi na raspolaganje selektoru dok god je to potrebno i dok god osjeća da može da pomogne.

"Fizički i psihički se osjećam odlično. I dalje sam gladan i željan pobjeda i uspjeha i sve dok je tako – igraću. Imamo primjere Modrića, Ronalda, Mesija i mnogih drugih. Mi igramo za reprezentaciju iz ljubavi i mislim da nam je obaveza da budemo uvijek tu za nju, kada god smo joj potrebni. Znači, dok god sam potreban reprezentaciji - tu sam", rekao je Tadić za "Mozzart Sport".

Ujedno, to je najava da bi Tadić mogao da učestvuje i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, a u trenutku održavanja turnira u SAD, Meksiku i Kanadi imao bi 38 godina. "Što da ne. Ali, kao što sam rekao: ne treba praviti dugoročne planove. Najbitnije od svega je da se super osjećam i da reprezentacija profitira. Mi smo tu da budemo u službi državnog tima i svoje zemlje", naglasio je Tadić.

Podsjetimo, Dušan Tadić je u dresu reprezentacije Srbije upisao 104 nastupa i fali mu još samo jedna da bi se izjednačio sa Branislavom Ivanovićem, dosadašnjim rekorderom. Utisak je da bi to već odavno oborio da nije bio u svađi sa Radovanom Ćurčićem, nekadašnjim selektorom zbog koga nije htio da igra za "orlove".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

UEFA kaznila Borac!
UEFA kaznila Borac!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana