Švedski trener otkrio da ima još godinu života

Srna
Foto: Agencije

STOKHOLM- Švedski trener i bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven Jeran Erikson saopštio je da mu je dijagnostikovan rak i da "u najboljem scenariju" ima još jednu godinu života.

On je u februaru podnio ostavku na funkciji šefa stručnog štaba švedskog kluba "Karlštad" zbog "zdravstvenih problema".

"Svi vide da imam bolest koja nije dobra. Svi sumnjaju na rak, što i jeste tačno, ali moram da se borim koliko god je moguće", izjavio je Erikson za švedski "Radio P1".

Erikson /75/ je rekao da zna da će u najboljem slučaju živjeti još jednu godinu, ali da se nada da bi to moglo biti i duže.

"Mislim da ljekari koje imam ne mogu biti u potpunosti sigurni, ne mogu da kažu datum. Bolje je ne razmišljati o tome. Morate da zavarate mozak. Mogao bih da živim razmišljajući o tome sve vrijeme, da sjedim kod kuće, budem očajan i razmišljam kako nemam sreće i slično", naveo je Erikson.

Erikson je predvodio Englesku na dva svjetska prvenstva - 2002. i 2006. godine i oba puta je izgubio u četvrtfinalu. Tokom četiri decenije trenerskog posla, Erikson je bio i šef stručnog štaba "Benfike", "Rome" i "Mančester sitija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana