Sva tri premijerligaša iz Srpske danas počinju s radom

Darko Pašagić
Sva tri premijerligaša iz Srpske danas počinju s radom

BANjALUKA - Poslije samo nešto više od tri sedmice otkako je završen prvi dio šampionata s pripremama za nastavak sezone danas će u razmaku od nekoliko časova s radom početi sva tri premijerligaša iz Republike Srpske.

Fudbaleri Borca u nastavku prvenstva imaju cilj da ostanu na čelu tabele i domognu se treće titule dobojske Sloge da ostanu u gornjem dijelu, dok igrači Zvijezde 09 maštaju o opstanku u eliti.

Redove Banjalučana za sada su napustili golman Milan Mijatović i Kolumbijac Hoze Rikardo Kortez.

- Svi ostali trebalo bi da se danas u 11.30 časova okupe na Gradskom stadionu. Plan priprema je odavno već poznat. Sve do 23. januara treniraćemo u Banjaluci i za to vrijeme odigraćemo jedan kontrolni meč. Poslije toga selimo se u Tursku, a planirano je da u Antaliji odigramo pet mečeva - naglasio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Iako to još niko nije zvanično potvrdio veliki su izgledi da u nastavku sezone dres Borca neće nositi ni Izraelac Roslan Barski, Kolumbijac Đanfranko Penja, Slovenac Janez Pišek i Fedor Predragović, a sigurno je da će biti i dolazaka u redove velikana iz Platonove.

- Naše ambicije u nastavku sezone su jasne. Želimo da se zadržimo na prvom mjestu, ali i da nastavimo seriju bez poraza što je moguće duže - dodao je Marinović.

Samo 30 minuta kasnije obaviće se prozivka i u etno-selu Stanišić, a odmah po okončanju prvog dijela sezone znalo se da će Zvijezda 09 u nastavak sezone bez devet igrača iz prvog dijela prvenstva. To su: Mladen Jutrić, Marko Jevremović, Aleksa Paić, Zoran Danoski, Krsta Dorđević, Bubakar Sane, Emanulah Blažević, Nenad Gavrić i Sedad Subašić.

- Svi ostali fudbaleri iz prvog dela prvenstva trebalo bi u 12 časova da se jave na prozivku, a prvi trening odradićemo 60 minuta kasnije. Još je rano govoriti o pojačanjima kojih će sigurno biti, ali ne u onolikom broju kao kada je počinjalo prvenstvo. Imamo dosta vremena da se uigramo, a kompletne pripreme odradićemo u etno-selu Stanišić i na okolnim terenima. Rivali u prijateljskim utakmicama biće nam ekipe iz okoline. Jedini cilj u nastavku sezone biće nam da pokušamo da se dočepamo opstanka, mada smo svi svesni da nas očekuje veoma težak zadatak - realan je trener Zvijezde 09 Darko Milisavljević.

Šef stručnog štaba Sloge Vlado Jagodić prozivku je zakazao za 14 časova, a 30 minuta kasnije biće održan i prvi trening u novoj sezoni. Za dobojski tim koji je sigurno i najprijatnije iznenađenje prvog dijela sezone u nastavku šampionata neće igrati: Toni Jović, Danilo Šipovac, Pavel Baranov, Staša Baštić, Obrad Starčević, Ognjen Šešlak i Andrej Bosnić.

- Na prozivci će biti i nekoliko novih fudbalera s kojima bi, ukoliko ispune očekivanja, u narednim danima trebalo da bude potpisana saradnja. Kao što je poznato 23. januara putujemo na pripreme u Antaliju i tamo će se odigrati četiri kontrolna susreta. Već 26. januara igramo protiv kazahstanskog Jelimaj Semeja, a tri dana kasnije protiv poljske Visle Plok. Za 2. februar dogovoren je susret sa uzbekistanskim Bunjodkorom, a 5. februara rival će nam biti Dinamo Moskva - naglasio je Jagodić.

Kup BiH

Prve zvanične utakmice u 2024. godini sva tri kluba iz Republike Srpske odigraće 10. i 11. februara, kada su na rasporedu mečevi osmine finala Kupa BiH. Voljom žrijeba Borac i Zvijezda 09 će u direktnom okršaju odlučiti o putniku u četvrtfinale, dok će Sloga na stadionu “Dr Milan Jelić” ugostiti Igman. Prvi mečevi u nastavku sezone u Premijer ligi biće odigrani sedam dana kasnije kada su na rasporedu susreti 19. kola. Borac će dočekati Tuzla siti, Slogu Velež, dok će Zvijezda 09 biti gost kod Posušja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

UEFA kaznila Borac!
UEFA kaznila Borac!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana