Šurbatović poslije smjene prozvao Piksija: "Poražen sam"

Agencije
Šurbatović poslije smjene prozvao Piksija: "Poražen sam"

Doskorašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović oglasio se na dan kada je objavljena vijest da napušta Savez, kao i direktor reprezentacije Miroslav Tanjga.

U izjavi dostavljenoj medijima, on je rekao da se duže vrijeme ne slaže sa politikom vođenja saveza, a posebno se nije slagao sa odlukom da selektor Dragan Stojković dobije podršku i ostane poslije još jednog debakla reprezentacije. "Poražen sam time", objasnio je Šurbatović.

“Poslije jučerašnje sjednice IO i razgovora sa predsjednikom Džajićem donijeli smo zajedničku odluku o sporazumnom raskidu saradnje. Razlozi su brojni i ne datiraju od juče. Već neko vrijeme duboko se ne slažem sa politikom vođenja saveza, odsustvom odgovornosti za neuspjehe i nereagovanjem na brojne anomalije i neregularnosti. Posebno sam bio poražen odlukom IO da se selektoru produži ugovor i pruži podrška, umjesto logične smjene nakon još jednog debakla u Njemačkoj".

"Upravo završeni poslovi na velikim projektima koje sam vodio i brojne obaveze prema UEFA i FIFA razlog su što to upravo sada činim. S obzirom na trenutnu atmosferu u timu i predstojeće važne utakmice u Ligi nacija, narednih dana neću davati izjave. Odmah nakon toga biću na raspolaganju medijima da otvoreno i bez pardona razgovaramo o svim aktuelnim temama", kazao je Šurbatović.

On je najavio ostavku nakon povratka sa reprezentacijom iz Njemačke, kada je nedvosmisleno rekao da ne vjeruje da Piksi može da okrene stvari, prenosi Mondo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana