Sudije se napile, pa napravile haos u Grčkoj

G.S.
Sudije se napile, pa napravile haos u Grčkoj

ATINA - Poljski fudbalski sudija Pavel Račkovski, njegovi pomoćnici Radoslav Siečka i Adam Kupšik, te VAR arbitar Krištof Jakubik napravili su bizaran incident na putu za Atinu, tvrde grčki mediji.

Ovaj kvartet trebalo je da sudi  duel grčkog šampionata AEK - Aris, što je česta pojava u ovom prvenstvu da stranci dijele pravdu. Ipak, Poljaci nisu stigli na meč. Razlog za to je što su napili u avionu, potom posvađali sa dvojicom navijača, a onda nestali tvrde grčki mediji. Među putnicima na letu je bilo Grka koji rade u Poljskoj i koji su razumjeli o čemu sudije pričaju koji su ismijavali zemlju u kojoj treba da sude.

Sudije su provocirale dvojicu Grka oca i sina, pokušali da se fizički obračunaju, oca su čak i pljunuli, prije nego li je ozbiljniji incident spriječila policija na aerodromu. Sudije su tokom leta spominjale i da će po dolasku u Atinu ići u noćni život. I tu se dogodio novi zaplet. Grčki mediji navode da u ovom trenutku niko ne zna gdje su Pavel, Radoslav, Adam i Krištof. Sudije su jednostavno nestale, što je potvrđeno i iz AEK-a i saveza.

Poljaci su demantovalii cijelu priču, a glavni sudac Račkovski je rekao kako su njih u avionu napali navijači Panatinaikosa.

''Napao me navijač Panatinaikosa nakon slijetanja u Atinu. Bio sam popljuvan i udaren. Taj čovjek je bio pijan i rekao je da će me uništiti u medijima. Ustao je sa svog mjesta i rekao da je iz Panatinaikosa i da će nas uništiti. Bio je to pijan i agresivan čovjek. Htjeli smo ići u policiju, ali jnam je jedan zaštitar iz Grčke savjetovao da je bolje da to ne napravimo jer ćemo provesti cijelu noć u policiji. Rekao nam je da je bolje da odemo u hotel rekao je Račkovski

Pavel već duže vrijeme sudi utakmice grčke lige, a bio je glavni arbitar u derbiju Panatinaikosa i Olimpijakosa. Značku FIFA nosi još od 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana