Štoper Boris Ostojić zadužio kapitensku traku u Laktašima

Darko Pašagić
Štoper Boris Ostojić zadužio kapitensku traku u Laktašima

LAKTAŠI - Fudbaleri Laktaša u novu sezonu ući će sa novim kapitenom, a ta čast pripala je Borisu Ostojiću, koji je u ovom klubu od oktobra 2020. godine.

Stameni štoper, koji je bez ikakve sumnje svojim zalaganjem i požrtvovanošću zaslužio da bude prvi među jednakima ne krije da mu je drago što je zadužio traku.

- I ranije sam bio kapiten u pojedinim utakmicama, kada na terenu nije bilo Mihajla Amidžića, koji je napustio Laktaše, tako da to za mene nije novitet. Međutim sada je nešto drugo. Iako nisam igrač sa najdužim stažom u ekipi pripala mi ja ta velika čast i nadam se da ću svojim igrama opravdati ukazano povjerenje. Očekujem pomoć od igrača sa dužim stažom, jer smo svi zajedno na istom zadatku da što bolje prezentujemo klub i grad - naglasio je Ostojić.

U prvoj sezoni po povratku među prvoligaše Srpske Laktaši su zablistali i osvojili treće mjesto.

- Kada se osvrnem na prošlu sezonu stvarno smo bili pravi hit prvenstva i sigurno da smo iznenadili mnoge. Za to je uz stručni štab i igrače zaslužna i agilna uprava kluba na čelu prije svega sa direktorom Igorom Radeljićem, koji su nam omogućili stvarno odlične uslove u svim segmentima - nastavio je Ostojić.

Po njegovim riječima Laktaši i u sezoni koja će startovati 12. avgusta imaju velike ambicije.

- Po mom mišljenju najveći favoriti za osvajanje titule biće Radnik i Rudar Prijedor, a njima uz rame bićemo i mi. U ovom trenutku najvažnije je da nas u pripremnom periodu mimoiđu povrede i da se dobro spremimo za šampionat, koji će biti sigurno veoma interesantan - rekao je Ostojić.

Šef stručnog štaba Laktaša Miljan Bajić planirao je u pripremnom periodu odigravanje pet kontrolnih utakmica, a prva će biti u subotu od 18 časova, kada će njegovi izabranici gostovati kod Željezničar Sport tima u Banjaluci. Poslije toga biće odigrani dueli protiv Župe iz Milosavaca, dobojske Sloge, Slobode iz Mrkonjića Grada, a generalka je 5. avgusta protiv zeničkog Čelika na “Bilinom polju”.

- Prvu provjeru imamo protiv kluba u kojem sam započeo karijeru. Sigurno je da će to biti zanimljiv okršaj, jer se na Predgrađe vratio trener Branislav Krunić pod čijim vođstvom sam debitovao u prvoligaškoj konkurenciji. Rezultat u ovom susretu nije toliko važan koliko je bitno da se dobro istrčimo i da se ne desi neka povreda - dodao je Ostojić.

Odlasci i dolasci

Dosadašnji prelazni rok u Laktašima obilježio je veliki broj dolazaka i odlazaka. Došli su Janko Nikolić, Nebojša Babić, Vuk Tešić, Amar Smailović, Kristijan Penić, Džafo Hadžić i Milan Šikanjić, a otišli su Vladimir Petković, Dušan Komljenović, Vasilije Jotić, Boro Erić, Mihajlo Amidžić, Nebojša Runić, Nikola Babić, Uroš Stamenković i David Vuković, koji se poslije pozajmice vratio u Borac.

- Stvarno je bilo dosta promjena u ekipi, ali vjerujem da ćemo se svi zajedno veoma brzo uigrati i prvenstvo dočekati potpuno spremni - naglasio je Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana