Stojković: Vrlo smo blizu cilja, momci su uradili posao na najbolji mogući način

Tanjug
Stojković: Vrlo smo blizu cilja, momci su uradili posao na najbolji mogući način

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković čestitao je večeras igračima na pobjedi protiv Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024. godine i dodao da je ovaj duel izuzetno težak na psihološkom planu.

Srbija je večeras u Beogradu pobjedila Crnu Goru rezultatom 3:1 u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. Litvanija i Mađarska su odigrale 2:2. Mađarska je prva na tabeli sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam bodova.

Srbiji je za plasman na EP dovoljan bod u posljednjem meču kvalifikacija za EP 2024. sa Bugarskom, koji je na programu 19. novembra.

"Igrači su pokazali fantastičan karakter, potpuno zasluženo smo pobedili. Jedna velika pobeda za Srbiju. Vrlo smo blizu cilja", rekao je Stojković poslije meča za TV Arena sport.

 Srbija je pre tri dana poražena u gostima od Mađarske 2:1.

 "Vratili smo se praznih džepova iz Budimpešte. Mislim da smo tada nezasluženo izgubili. Nije tragedija da odigrate nerešeno, ali onda ne bismo zavisili od nas. Želeli smo sami da rešavamo svoju sudbinu. Utakmica sa dosta tenzije, na psihološkom planu jako teška. Mnogo me raduje reakcija igrača u drugom poluvremenu gde su zaista pokazali da zaista žele pobedu i ona se ostvarila", naveo je Stojković.

On je istakao da je bio potpuno miran tokom utakmice sa Crnom Gorom.

"Kao trener sam uradio sve da pripremim ekipu na najbolji mogućo način. Bio sam spokojan i mir, znao sam da će igrači odraditi svoj deo posla onako kako treba. Uvek postoji ta doza straha, ali taj strah od negativnog rezultata je samo pokazatelj da poštujete takmičenje u kome se nalazite. Ovo nisu prijateljske utakmice, ovde je u pitanju EP. gde nismo bili 24 godine. Ulog je enormno velik. Iz tog razloga ja sam uradio sve da pripremim momke, a oni su uradili posao na najbolji mogući način. Želeo bih da se zahvalim navijačima, bila je sjajna atmosfera i oni su zaslužili da odu kući srećni", zaključio je Stojković.

Plasman obezedio Sofascore

Tadić: Znali smo da smo bolji i jači, zasluženo smo pobedili

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije izjavio je večeras u Beogradu da je njegov tim pokazao zajedništvo i da je zasluženo pobjedio Crnu Goru u kvalifikacijama za EP 2024.

 "Ova grupa momaka je pokazala da može i da ima 'onu stvar', a to je nekad najbitnije. Znali smo da smo jači i bolji. Bili smo strpljivi i kao što sam rekao bili smo tim i zasluženo slavili", rekao je Tadić poslije meča za TV Arena sport.

 "Svaki gol mi je bitan, nebitan je protivnik, svaka utakmica i gol imaju težinu. Presrećan sam. Ništa nije gotovo, slavimo večeras, ali ostajemo mirni. Imali smo veliki pritisak pred ovaj ciklus. Odigrali smo sjajnu utakmicu, dominirali i zasluženo slavili", rekao je za TV Arena sport Aleksandar Mitrović, koji je postigao dva gola na meču sa Crnom Gorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana