Stojković: Grupa izuzetno teška

Tanjug
Stojković: Grupa izuzetno teška

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković izjavio je nakon žrijeba za A diviziju Lige nacija, da će "orlovi" učini sve da naprave što bolji rezultat u Ligi nacija.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi 4 A divizije Lige nacija sa Španijom, Danskom i Švajcarskom, odlučeno je večeras žrijebom u Parizu.

Takmičenje u četvrtom izdanju Liga nacija počinje 5. septembra i trajaće do 19. novembra.

"Prvi utisci su da je grupa izuzetno teška, ali smo znali da će biti tako ko god bude u grupi. Zahvaljujući našim dobrim rezultatima u prethodnom periodu napravili smo veliki rezultat i našli se u diviziji A, među 16 najboljih ekipa u Evropi. To smo želeli i dobili. U svakom slučaju, grupa je teška, kao i ostale", istakao je Stojković i dodao da je Danska rival kojeg očekuju i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Sa Švajcarskom smo već igrali, a Španija je po meni favorit s obzirom na kvalitet koji imaju. Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat, nećemo se predavati, ali o tom potom. Zadovoljan sam žrebom i ljubitelji fudbala će u septembru zaista uživati. Sve utakmice će biti izazovi, ali sa Španijom će zaista biti duel lep za gledati. Poznajemo se dobro sa Švajcarcima i ovo je šansa da popravimo utisak što se rezultata tiče protiv njih i da pokušamo da te utakmice rešimo u svoju korist", izjavio je Stojković.

Podsjećamo, u Parizu je večeras održan žrijeb za četvrto izdanje Lige nacija, sezona 2024/25, a protivnike su saznali, između ostalih, i Srbija i BiH. Srbija će tako koplja ukrstiti sa ekipama Španije, Danske i Švajcarske. Reprezentativci BiH igraće protiv Njemačke, Holandije i Mađarske.

Prvo kolo igraće se od 5. do 7. septembra, a tri dana kasnije igraće se drugo kolo. Treće i četvrto kolo igra se sredinom oktobra, a posljednja dva u novembru kada će se i završiti grupna faza takmičenja.

Izvučeni protivnici Srbije i BiH u Ligi nacija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana