''Stidim se i kajem, nisam vrijeđao Srbe'': Albanski fudbaler se pravdao Rusima zbog sramnog skandiranja

GS
''Stidim se i kajem, nisam vrijeđao Srbe'': Albanski fudbaler se pravdao Rusima zbog sramnog skandiranja

Vezista Albanije, Mirlind Daku poslije meča sa Hrvatskom je sa albanskim navijačima skandirao pogrdno na račun Srbije i Sjeverne Makedonije, a sada je prvi put pričao o skandalu koji je režirao na Evropskom prvenstvu, kada je na odvratan način vrijeđao Srbe i Makedonce.

Naime, on je razgovoru za ruske medije otkrio da se kaje zbog svega što je uradio.

- Sve je izmaklo kontroli. Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri – istakao je Daku i dodao:

- Naravno, ova nedjelja je bila veoma teška. Suočen sa pritiskom sa kojim se nikada ranije nisam suočio. Našao sam se u centru skandala, zbog čega se veoma stidim. Nisam htio da izazivam takvu situaciju, a da ne govorim o tome da je izazvala veliku pometnju u medijima. Sve je izmaklo kontroli. Poslije nečega ovakvog je stresno, ove misli me ne napuštaju. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri.

- Poslije prve utakmice na turniru sa Italijom, naš defanzivac Elseid Hisaj dobio je dosta kritika navijača. Ne samo navijači, već i mediji su vršili pritisak na njega. Poslije utakmice sa Hrvatskom želio sam da ga podržim i otišao sa njim na navijačku tribinu kako bi ga navijači prihvatili, podržali i podijelili sa njim ovaj radostan trenutak. Onda su mu dali megafon, bio sam u blizini. Kasnije je megafon bio u mojim rukama i ja sam izustio te riječi - rekao je Daku za "Sport Ekspres".

Fudbaler je istakao da nije mogao da kontroliše emocije.

- Na ovakvim utakmicama navijači često dozvoljavaju sebi da uzvikuju uvrede na račun navijača drugih zemalja. Ova atmosfera vas prati tokom cijele igre i obavija vas. Ovo utiče na sve na stadionu. Taj meč je imao emotivnu završnicu, izjednačili smo u posljednjim minutima, a ja sam debitovao na turniru. Stoga su emocije preplavile. Ovo me uopšte ne opravdava. Odmah poslije skandiranja shvatio sam šta sam uradio, rekao sam "Ovo su neprikladne stvari". Bio sam šokiran što sam bio izložen emocijama i dozvolio sebi takve stvari.

Ipak, demantovao je da je vrijeđao Srbiju.

- Zaista nisam vikao niti govorio ništa o Srbiji. Što je još važnije, uopšte nije trebalo da izgovorim takve riječi nijednom od naroda. Ovo je jednostavno neprihvatljivo. Ovo je užasna stvar i ne čini me srećnim.

Daku tvrdi da niko iz Srbije nije podnio prijavu protiv njega.

– Nakon incidenta, FS Srbije nije uputio zvanične žalbe UEFA. Odnosno, protiv mene nije bilo nikakvih pritužbi. Ponavljam, ova situacija me ne raduje. Žao mi je i izvinjavam se svima koji su povrijeđeni ovim činom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana