Stefan Savić progovorio o najtežem gostovanju u karijeri

GS
Stefan Savić progovorio o najtežem gostovanju u karijeri

MADRID - Reprezentativac Crne Gore Stefan Savić jedan je od ljudi koji imaju najveće povjerenje trenera madridskog Atletika Dijega Simeonea.

Iskusni 33-godišnji štoper, inače bivši igrač Borče, Partizana, Mančester sityja i Fjorentine, u Madridu je još od 2015. godine. U ovih osam godina imao je razna iskustva nastupajući u Španiji, gdje atmosfera zna da bude paklena na nekim od stadiona. Iako su svi odlasci na noge Barseloni ili Real Madridu posebni, Crnogorac ne smatra "Santijago Bernabeu" ili "Kamp nou" najtežim stadionom za gostovanje.

- Rekao bih da je najteže igrati u Bilbaou. Malo ko ima taj osjećaj kako je teško igrati tamo. Njihovi navijači su fenomenalni i uvijek nam je teško na tom stadionu. Teško je igrati protiv Reala i Barse, ali što se tiče samog ambijenta, najteže je igrati u Bilbaou, a tu bih još zadnjih godina uvrstio i Sevilju, gdje je takođe vruća atmosfera - rekao je Savić.

Atletikov stadion "San Mame", koji inače još nazivaju "katedralom", smatra se zaista posebnim zbog nevjerovatne atmosfere koju stvaraju navijači tog kluba, baš kao i "Ramon Sančez Pishuan" u Sevilji, ali, naravno, i "Vanda Metropolitano", dom Atletika, ima nevjerovatne navijače i ambijent kakav se viđa samo u "fudbalski zaluđenim zemljama" kao što je Argentina.

Inače, Savić je u Atletiku izgradio sjajnu karijeru i bio je jedan od ključnih igrača tima iz Madrida. Međutim, sve je izgledniji rastanak Crnogorca i "jorgandžija" s obzirom na to da Savić na stolu ima nekoliko zanimljivih ponuda. Naravno, šta bi bile transfer igre bez Saudijske Arabije, a to nije zaobišlo ni Savića koji ima ponudu od jednog kluba iz te zemlje, ali ne navodi se o kojem je klubu riječ. Takođe, za Savića se interesuju timovi iz Turske i Italije. Ranije je to bio Bešiktaš, koji se ponovo aktivirao, a navodno Savića nazad želi i Fjorentina iz koje je upravo 2015. godine prešao u Atletiko, dok je interes pokazao i Lacio. Produženje ugovora do 2025. godine je bilo zajednička odluka Crnogorca i madridskog kluba, međutim, ovog ljeta bi sjajni štoper mogao da se seli iz Madrida u neki drugi grad. Atletiko sigurno neće praviti problem Saviću, čija je trenutna vrijednost oko tri miliona evra, tako da klub koji ga želi dovesti neće puno morati trošiti, a ni Atletiko neće praviti probleme zbog još godine ugovora. Sve je izglednije da ćemo crnogorskog reprezentativca od ljeta gledati na nekoj drugoj destinaciji, samo je pitanje da li ostaje u Evropi ili će i on pokušati u Saudijskoj Arabiji.

Barselona i Real

Na stadionima Barse i Reala ipak je nešto više pozorišna atmosfera sa mnogim turistima koji ih posjećuju i rado gledaju neke utakmice. Ipak, to nije spriječilo Real da ima sezonu iz snova te da osvoji novu, 36. ligašku titulu, a još ga 1. juna čeka finale Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana