Stefan Šapić, defanzivac tima iz etno-sela Stanišić, za “Glas”: Zbog Jurasovića u Zvijezdi 09

Dejan Kondić
Stefan Šapić, defanzivac tima iz etno-sela Stanišić, za “Glas”: Zbog Jurasovića u Zvijezdi 09

ETNO-SELO STANIŠIĆ - Pred fudbalerima Zvijezde 09 je grčevita borba za opstanak u Premijer ligi BiH. U tu svrhu uprava kluba iz etno-sela Stanišić dovela je veliki broj pojačanja. Posljednji novajlija u redovima “crveno-bijelih” je defanzivac Stefan Šapić.

Visoki štoper pokušaće da se vrati na veliku scenu nakon što je nešto više od pola godine pao u drugi plan u moskovskom Torpedu, iz kojeg je kao slobodan igrač došao u Zvijezdu 09, sa kojom je parafirao jednogodišnji ugovor. U razgovoru za “Glas Srpske” Šapić ističe da je u redove premijerligaša iz Republike Srpske stigao na poziv trenera Mihajla Jurasovića, sa kojim je radio u Čukaričkom.

- Bio sam godinu dana u Torpedu. Sve je lepo krenulo, odmah sam počeo da igram. Čak sam dao i gol ekipi CSKA. Međutim, promenio se trener i pao sam u drugi plan. Jedno osam, devet meseci nisam igrao. Dogovorio sam se s klubom da je najpametnije da se raziđemo. Tako je i bilo, a u međuvremenu me je kontaktirala i Zvijezda 09, tačnije trener Jurasović, sa kojim sam sarađivao u omladinskoj školi Čukaričkog i lako smo se dogovorili da dođem i pomognem ovom premijerligašu u novoj sezoni da se izvuče iz krize - otkrio je Šapić.

Prije nešto više od tri godine 203 centimetra visoki štoper bio je na meti Crvene zvezde, ali i Red Bul Salzburga. Ipak do realizacije transfera nije došlo.

- Možda nisam pravi čovek da pričam o tome, ima ljudi koji više znaju. Sve se to desilo nakon prelepog perioda u Čukaričkom. Svašta se pisalo, ali nije došlo do realizacije tog transfera tada. Otišao sam drugim putem, idemo dalje - naglasio je Šapić.

Pouzdani 26-godišnji defanzivac priznaje da i sada prati Čukarički i želi da klub u kojem je pet godina bio u prvom timu, a jedno vrijeme i nosio kapitensku traku, napravi što bolji rezultat u Evropi.

- Čukarički je zrela sredina, sjajna za razvoj pogotovo za napredak mladih igrača. U pitanju je veoma organizovan klub. Odigrao sam u Čuki 140 utakmica, uživao sam u tom periodu. Pratim ih stalno i želim im sve najbolje - istakao je Šapić.

Debi

Stefan Šapić debitovao je u dresu Zvijezde 09 u minulom prvenstvenom kolu protiv Tuzla sitija (1:1).

- Drago mi je da sam posle dosta vremena odigrao 90 minuta. Stvarno mi je puno srce. Mislim da smo zaslužili tri boda, ali se nadam da će se kockice složiti i da ćemo krenuti uzlaznom putanjom. Inače, nešto malo sam pratio ligu, upoznao. Vidim da Zrinjski lepo igra u Evropi - rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana