Šta je Dani Alves želio poručiti odjevnom kombinacijom na suđenju

GS
Foto: ESPN

Suđenje brazilskom fudbaleru Daniju Alvesu trajalo je tri dana, od ponedjeljka do srijede, a španski mediji analizirali su njegov izgled u sudnici nakon što su se pojavile prve fotografije.

Nekadašnji bočni fudbaler odlučio je dati iskaz posljednjeg dana suđenja, a sve kako bi prvo saslušao izjave svih navedenih svjedoka.

Zanimljivo je da su u javnost puštene samo njegove fotografije od prvog dana suđenja, kada se pojavio odjeven u bijelu košulju, traperice. Španskim medijima bila je interesantna tema onoga što je obukao te činjenica da je izgledao vidno loše, neuporedivo s onim Danijem Alvesom dok je igrao na terenima širom svijeta.

Ugledni španski AS objasnio je njegovu odjevnu kombinaciju, odnosno naglasio zbog čega je Alves obukao bijelu košulju. Navode da je tako želio prenijeti sliku čistoće i transparentnosti.

"Bijela boja ima snažan učinak u neverbalnoj komunikaciji i projicira čistoću i nevinost. Zato se tradicionalno koristi u vjenčanicama, tokom krštenja i drugih ceremonija", objasnio je za AS Francisko Torblanka, ugledni španski profesor i strateški konsultant.

Podsjetimo, Alvesa nije bilo u javnosti 13 mjeseci, koliko je proveo u zatvoru u Barseloni. Prijeti mu 12 godina zatvora zbog navodnog seksualnog napada.

Prema optužbama, Alves je u noći s 30. na 31. decembar 2022. godine seksualno napao djevojku u noćnom klubu Suton u Barceloni. Od 20. januara 2023. godine fudbaler je u preventivnom pritvoru, a uslovno puštanje na slobodu mu je u nekoliko navrata odbijeno zbog visokog rizika od bjekstva jer Brazil nema sporazum o ekstradiciji.

Dani Alves sada čeka rješenje suda, što će trajati najmanje tri sedmice. Za to vrijeme ponovo će biti smješten u zatvoru Brians 2, gdje se nalazi od 20. januara prošle godine, iako je njegova advokatica Ines Guardiola ponovo zatražila njegovo privremeno puštanje na slobodu, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana