Srđan Stanić, novi-stari trener košarkaša Slavije: Insistiraću na jakom treningu

Milan Zubović
Srđan Stanić, novi-stari trener košarkaša Slavije: Insistiraću na jakom treningu

ISTOČNO SARAJEVO - Povratak na kormilo Slavije trener Srđan Stanić obilježio je pobjedom. Njegova ekipa slavila je protiv Slobode u 13. kolu Lige BiH na svom terenu što je popravilo atmosferu u ekipi i donijelo neko novo samopouzdanje.

- Ova pobjeda je jako bitna za nas pogotovo u vrijeme novogodišnjih praznika koji predstavljaju dosta nezgodno vrijeme za trening i utakmice. Svima je teško ostati fokusiran na teren, jer svi imaju “praznične glave”. Ipak, ekipa je pokazala karakter i dobila veoma nezgodnu Slobodu koju smo sveli na mali broj poena. Kontrolisali smo cijeli meč i zasluženo pobijedili. Kolektivno smo odigrali mušku utakmicu i mnogo nam je značio doprinos Srđana Jovanovića koji je pod košem zaustavimo Ismeta Sejfića - izjavio je Stanić za “Glas Srpske”.

Već zna šta može i mora da ispravi u igri svoje ekipe.

- Iskreno, najviše ću insistirati na jakom treningu. Čini mi se da je ekipa malo nespremna, odnosno da bi mogla da bude spremnija što se tiče energije i trčanja jer je to danas najbitnije. Moramo da igramo sa mnogo energije, jer tako igraju ostale ekipe i ako ih ne možemo fizički ispratiti i odigrati u visokom ritmu, onda nemamo šta da tražimo. Ujedno, tražiću i veći pritisak na loptu svojih igrača - istakao je Stanić koji je sezonu započeo u Sparsima sa kojima se nedavno rastao.

On je treći trener koji vodi Slaviju ove sezone. Pripreme i tri uvodna kola odradio je Radojica Petrić koji je podnio ostavku zbog loših rezultata. Njega je naslijedio Aleksandar Vržina sa kojim je uprava raskinula saradnju iako je ostvario tri pobjede u devet mečeva.

- Ne znam zašto se diglo toliko prašine oko tih smjena. Ekipa je ostala na nogama i dobro je to podnijela. U svim ekipama normalna je stvar da se mijenjaju treneri i igrači ako nema rezultata jer su oni ti koji diktiraju promjene nabolje ili na lošije - naveo je Stanić.

Ambicije i ciljevi drugačiji su u odnosu na početak takmičenja.

- Koliko sam vidio ciljevi na početku sezone bili su da se ostvari više nego prošle sezone kada smo ušli u plej-of, ali za sada ne ide po planu. Pretposljednji smo na tabeli (4-9) i sigurno da bi mirno izboren opstanak bio uspjeh jer nas čeka težak raspored do kraja. Ugostićemo jake ekipe, a ići na noge onim malo slabijim tako da nas čeka izuzetno težak posao - rekao je Stanić.

Potrebna “jedinica”

Pozicija organizatora igre najviše muči Stanića, jer nema igrača koji je “čista jedinica”.

- Potreban nam je plejmejker, jer sadašnji igrači koji to pokrivaju više su kombo-bekovi i ne igraju na svojim prirodnim pozicijama. Siguran sam da bismo u tom­ slučaju bolje izgledali na terenu i tečnije igrali. To bi dosta popravilo situaciju i u potrazi smo za jednim takvim igračem, najvjerovatnije iz SAD. Protiv Slobode nismo računali ni na Henrija Tenkslija i Markusa Dejvisa tako da pobjeda dobija na značaju - naglasio je Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana