Srđan Marjanović preuzeo klupu Slobode iz Mrkonjić Grada

Darko Pašagić
Srđan Marjanović preuzeo klupu Slobode iz Mrkonjić Grada

ZLATIBOR - Dosadašnji pomoćnik Vuleta Trivunovića u stručnom štabu Rudar Prijedora Srđan Marjanović, koji je preuzeo Slobodu iz Mrkonjić Grada, rekao je za “Glas Srpske” da se ne boji izazova i da je spreman da se uhvati u koštac sa izazovima koji ga očekuju u narednoj sezoni.

Ovaj 46-godišnji stručnjak koji je čitavu dosadašnju sportsku karijeru proveo u Rudar Prijedoru kao igrač i trener poslije jučerašnjeg prijepodnevnog treninga “rudara” na Zlatiboru zaputio se za Republiku Srpsku, a već danas od 18 časova na stadionu “Luke” u Mrkonjić Gradu obaviće prozivku fudbalera Slobode.

- Iako sam čitavu dosadašnju karijeru proveo u Rudar Prijedoru i biće mi ovo praktično prvi posao izvan moga grada, očekujem da ispunim očekivanja čelnika Slobode i ostvarimo zacrtani cilj, zvani opstanak - rekao je Marjanović.

Istakao je da je dogovor sa Mrkonjićanima veoma brzo postignut.

- Pregovori su bili više nego korektni, oni su iznijeli svoje uslove, ja svoje i dogovorili smo se na obostrano zadovoljstvo, a pred mene je postavljen jedan cilj da sa Slobodom sačuvam prvoligaški status - nastavio je Marjanović.

Svjestan je da to neće biti nimalo lak posao, jer kao što je poznato na kraju naredne prvoligaške sezone, koja počinje 10. avgusta elita Republike Srpske se sa 18 klubova skraćuje na 14. Uz sve to i premijerligaško društvo se smanjuje sa 12 na 10 klubova i sve bi to moglo znatno da poremeti i situaciju u borbi za opstanak među prvoligašima.

- Broj prvoligaša koji će na kraju prvenstva morati da presele u niži rang kretaće se od pet do sedam i sigurno će to biti dodatni izazov za sve prvoligaše. Zbog toga će svaka utakmica biti veoma važna, kao i svaki osvojeni bod. Pomalo otežavajuća okolnost za Slobodu biće činjenica da dosta kasnimo sa početkom priprema, ali dobro je da će među igračima koji će biti na prozivci biti dosta domaćih fudbalera, koji su i ranijih godina činili bazu ekipe. U narednim danima očekujem da nam se priključi i nekoliko pojačanja od kojih smo sa nekima već postigli dogovor, tako da vjerujem da ćemo se na kraju sezone svi zajedno radovati opstanku u prvoligaškom društvu - dodao je Marjanović.

UEFA PRO licenca

Početkom aprila prošle godine Srđan Marjanović je “naplatio” višegodišnje trenersko školovanje i postao vlasnik UEFA PRO licence. Među brojnim generacijama mladih Prijedorčana, koje je radeći u omladinskoj školi izveo na fudbalski put, su i reprezentativci BiH: Siniša Saničanin, Ajdin Redžić i Aleksandar Jovičić. Stasavao je kao pomoćnik brojnih trenera. Među njima su bili: Velimir Stojnić, Vlado Čapljić, Boris Gavran, Gorazd Mihailov, Darko Nestorović, Zoran Bujić, Zlatko Jelisavac, Nedžad Žerić, Igor Krulj, Marko Tešić, Vule Trivunović...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana