Srđan Grahovac za “Glas”: Bićemo pravi do Evrope!

Darko Pašagić
Srđan Grahovac za “Glas”: Bićemo pravi do Evrope!

ZREČE - Kapiten Borca Srđan Grahovac, koji zajedno sa saigračima odrađuje dio priprema u slovenačkim Termama Zreče, vjeruje da će ekipa biti spremna za sva iskušenja koja ih očekuju do prvog evropskog ispita, koji je na programu 9. jula na banjalučkom Gradskom stadionu.

Te večeri “crveno-plavi” će u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona ugostiti albanskog prvaka Egnatiju, a revanš će biti odigran sedam dana kasnije u Elbasanu. Ekipa polako prihvata zamisli novog trenera i privikava se na njegove zahtjeve.

- Iako je došao novi šef stručnog štaba Mladen Žižović i novi je režim rada odlično funkcionišemo na treninzima i vjerujem da ćemo do prvog susreta sa Egnatijom doći do prave forme. Pripreme kao i svake druge protiču nekim normalnim tokom, a ono što je najvažnije je da nas mimoiđu povrede. Iza nas je već sedam dana rada u Sloveniji i mogu da kažem da imamo stvarno idealne uslove ne samo za rad, već i za sve druge aktivnosti. Nalazimo se na mnogo većoj nadmorskoj visini nego što smo navikli, teže se diše, ali je za sada sve u najboljem redu - rekao je Grahovac za “Glas Srpske”.

Iskusni vezni fudbaler osvrnuo se i na prvi kontrolni meč u kojem je Borac poslije dobre igre remizirao sa šampionom Slovenije Celjem (2:2).

- Bili smo odlični u prvom dijelu susreta. Imali smo prednost, ali i propustili nekoliko sjajnih prilika. Prava je šteta što na odmor nismo otišli sa dva gola viška. U nastavku meča na terenu je bilo dosta mlađih fudbalera, koji su pokazali da se na njih može ozbiljno računati - nastavio je Grahovac.

Već danas od 17 časova Borac igra drugi kontrolni susret, a rival će biti rumunska UTA Arad.

- Sigurno još jedan ozbiljan protivnik, koji dolazi iz lige, koja je po kvalitetu jača od naše. Iako su noge teške, vjerujem da ćemo se i u ovom susretu pokazati u pravom svjetlu. Naravno da je rezultat u drugom planu, ali lijepo je kada se pobijedi ili odigra neriješeno sa dobrim ekipama - rekao je Grahovac.

U ekipi je u odnosu na prošlu sezonu dosta novajlija.

- Sada imamo i tri prava stranca, odnosno trojicu igrača koji nemaju pasoše zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije. I oni, kao i svi drugi koji su nedavno došli odlično su primljeni. Bar ja znam da im u prvim danima nije nimalo lako, jer sam dugo bio stranac i uvijek treba malo više vremena da se čovjek privikne. Zato smo im svima na usluzi i nadam se da ćemo na terenu najbolje pokazati koliko smo skladna cjelina - dodao je Grahovac.

Ibrahimoglu

Zanimljivo je da je bivši saigrač Srđana Grahovca iz bečkog Rapida Melih Ibrahimoglu sada član Egnatije.

- Čuli smo se i bilo nam je obojici drago što ćemo se opet vidjeti, ali na terenu neće biti pardona. Ibrahimoglu je veoma dobar ofanzivni vezni fudbaler, zna biti veoma opasan. Upravo je on doveo Egnatiju do prve titule, jer je postigao gol protiv Partizanija u finalu plej-ofa - naglasio je kapiten Banjalučana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana