Srđan Grahovac: Sanjam pun Gradski stadion

Darko Dragičević
Srđan Grahovac: Sanjam pun Gradski stadion

BANjALUKA - U fudbalskom klubu Borac uveliko traju pripreme za narednu sezonu u kojoj će ekipa igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Traje potraga za pojačanjima, ali su u toku i brojne druge akcije. Tako će navijači od danas moći da kupe i sezonske ulaznice.

Srđan Grahovac, kapiten šampionske generacije FK Borac, koji od svog povratka u “crveno-plavi” tabor priželjkuje samo jedno-pune tribine Gradskog stadiona na svakoj utakmici.

- Dijete sam Banjaluke i Borca i uvijek sam od malih nogu, maštao o tome da igram pred punim tribinama Gradskog stadiona. Srce me boli, nemam problem da priznam, kada vratim film i sjetim se da smo mi u prošloj sezoni igrali pred maltene praznim istokom i polupraznim zapadom, a u tom trenutku se borimo za titulu. Sa druge strane, taj osjećaj kada bih, sa saigračima, istrčao pred pun Gradski stadion, to je nešto neopisivo i to su trenuci zbog kojih se trenira. Nadam se da ćemo imati veću podršku u novoj sezoni i drago mi je što je klub već sada krenuo sa prodajom sezonskih karata. Mišljenja sam da moramo da promijenimo mentalitet i sami sebe. Da moramo malo više da cijenimo ono što imamo pored sebe jer to je naše i za to moramo da se borimo. Niko se neće boriti do nas samih, a kako se budemo borili tako ćemo to ostaviti našoj djeci i onima koji dolaze poslije nas - poručio je Grahovac.

Kapiten Borca ističe da je podrška navijača nešto o čemu svi fudbaleri sanjaju.

- Već sam kaparisao pet sezonskih ulaznica za prijatelje uz njihovo obećanje da će biti prisutni na svakoj utakmici. Znam da je još nekolicina mojih saigrača uradila isto. Pozivam sve prijatelje, sugrađane da uzmu sezonsku kartu i da budu uz svoj FK Borac. Znam da mnogima zvuči kao floskula, ali nama podrška sa tribina i te kako znači. Banjaluko, vidimo se na Gradskom - poručuje Grahovac.

U Platonovoj ulici ne kriju da im je cilj da u nadolazećoj sezoni imaju što više pristalica sa sezonskim kartama u svojim rukama.

- Naša velika želja je da, konačno, u Banjaluci zaživi kultura i navika kupovine sezonske karte. Nije tajna da se prošle, ali i minulih sezona nismo mogli pohvaliti sa velikim brojem prodatih sezonskih karata, ali želimo to da ispravimo. Bilo je i naše krivice, od toga ne bježimo, ali ajde da se ne vraćamo u prošlost nego da gledamo naprijed. Cilj nam je da u novoj sezoni imamo što više vlasnika sezonskih ulaznica, ali to nije samo do kluba. Nadamo se da će se Banjaluka probuditi i da ćemo, svi zajedno, doći do neke brojke kojom bi mogli da se pohvalimo. Radićemo i trudićemo se da animiramo sve Borčevce, od najmlađih do najstarijih, i da jednom za sva vremena, svi zajedno, steknemo naviku kupovine sezonske karte, ali i naviku članstva u klubu - kaže Dejan Čato, direktor FK Borac.

Cijena pojedinačne ulaznice u nadolazećoj sezoni ostaće ista kao i prošle, a “prostom matematikom” računica je jasna.

- Oni koji su prisutni na svakoj domaćoj utakmici, a ima ih, uštedjeće pola para, narodski rečeno. Uvjeren sam da će biti komentara zašto se sa sezonskom kartom ne mogu gledati i evropske utakmice, ali i tu smo dali mogućnost preče kupovine ulaznica za kvalifikacije. Zamolio bih naše pristalice i one koji razmišljaju o kupovini sezonske karte za trunku razumijevanja u vezi sa tom stavkom i potrudićemo se da im se odužimo na neki drugi način. Ono što želimo jeste to da sezonska karta FK Borac, ali i članska karta, postane svojevrsna stvar kućnog vaspitanja i da normalnom, sportskom, lokal patriotskom pričom potaknemo sve naše pristalice da razmišljamo u tom pravcu. Svjesni smo da neće biti lako, ali ako ne pokušamo tek onda ćemo biti na gubitku. Duboko vjerujem da bi se svaki Borčevac s ponosom hvalio brojem prodatih sezonskih karata, ali i članstvom u klubu. Ponavljam, od kluba zavisi mnogo toga, ali na potezu su i svi oni kojima je Borac drag - kaže Čato. Prozivka ekipe za novu sezonu počinje u naredni utorak.

Cijene

Sezonske ulaznice za utakmice FK Borac od subote (8. jun) su u prodaji po cijeni od 150 KM (zapadna tribina, sektor B i C), 100 KM (zapadna tribina, sektor A i D), 50 KM (istočna tribina i dječija sezonska karta za djecu do 14 godina koja važi za istočnu i zapadnu tribinu Gradskog stadiona). Sezonske ulaznice biće dostupne za kupovinu u klupskoj prodavnici na platou kod Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana