Srđan Grahovac ponovo u Borcu: Srce presudilo da se vratim

Darko Pašagić
Srđan Grahovac ponovo u Borcu: Srce presudilo da se vratim

BANjALUKA - Iskusni defanzivni vezni igrač Srđan Grahovac presrećan je što se poslije nešto više od devet godina vratio u Borac i na Gradski stadion, gdje je i napravio prve fudbalske korake.

Prema njegovim riječima bilo je lijepo i u Rapidu i u Astani te Rijeci i Rizesporu, ali je najljepše kod kuće.

- Iskreno ne postoje riječi da opišem ovaj osjećaj. Postojalo je i drugih ponuda ovog ljeta, ali jednostavno sam odlučio da se vratim kući. Srce je presudilo da se vratim u Borac s kojima sam prošao i najbolje i najgore i da pomognem svom voljenom klubu u zrelim igračkim godinama. Ovaj klub me oblikovao kao fudbalera i čovjeka. I gdje god sam igrao trudio sam se da pokažem odakle sam. Bogu hvala, sve su se kockice posložile da opet budem tu - naglasio je Grahovac.

S Borcem je u prvom mandatu stigao do titule prvaka BiH i pehara namijenjenog pobjedniku Kupa.

- Ne mogu se upoređivati ono i ovo vrijeme. Tada je bilo veoma turbulentno u klubu, veoma teško za nas igrače od kojih je većina bila s ovih prostora. Ginuli smo jedni za druge u skromnim uslovima i to nam se vratilo kroz titulu i Kupu. Sada je neuporedivo bolje i nadam se da ćemo ponovo podizati trofeje. Pred nama je svijetla budućnost i jedva čekam da izađem na teren. S druge strane, moram biti iskren da imam pozitivnu tremu da ponovo igram za svoj rođeni grad i omiljeni klub. Za mene je sasvim drugi osjećaj kad igram za Borac. Ja sam dijete ovog kluba i ovog grada, igrao sam i pred desetinama hiljada ljudi, ali težina ovog dresa je drugačija - istakao je Grahovac, koji je dodao da se ne boji činjenice da bi trebalo da postane jedan od nosilaca igre Borca.

Predsjednik Banjalučana Milan Tegeltija je rekao da je bio u klubu kada je Grahovac za njega prvi put igrao.

- I tada smo bili zajedno, evo i sada. Možda tu ima neke simbolike, jer cilj nam je da ponovo osvajamo trofeje - naglasio je Grahovac.

Sportski direktor Borca Oliver Jandrić, koji je nekada bio saigrač Grahovca naglasio je da je velika stvar za klub što je u svoje redove vratio igrača koji je ponikao na Gradskom stadionu.

- Ovo je veliki događaj za sve nas, koji bi trebalo da bude putokaz mladim igračima da se jednog dana vrate tamo odakle su krenuli. Srećan sam zbog povratka Grahovca o čijim ljudskim i fudbalskim kvalitetima ne treba trošiti riječi - naglasio je Jandrić.

Nišić

Centralni vezni fudbaler Jovan Nišić trebalo bi već danas da potpiše ugovor s Borcem. Ovaj 25-godišnjak, koji je ponikao u Partizanu, a potom igrao u Teleoptiku i Voždovcu te posljednje dvije sezone u francuskom Pou, već se nalazi u Banjaluci, gdje se obavljaju ljekarski pregledi poslije kojih će postati član “crveno-plave” porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana