Srđan Drašković: Zaslužili smo opstanak!

Darko Dragičević
Srđan Drašković: Zaslužili smo opstanak!

NEVESINjE - Drama u vezi sa opstankom u Prvoj ligi Republike Srpske imala je srećan kraj za Velež iz Nevesinja, koji je u finišu meča došao do pobjede protiv Slobode u Mrkonjić Gradu (2:1) i na taj način Nevesinjci su ostali u eliti.

Strijelac gola vrijednog opstanka u sudijskoj nadoknadi bio je Srđan Drašković. Nevesinjci su dugo strepjeli, tako da je njegov gol donio veliko slavlje navijačima i igračima hercegovačkog tima.

- Iskreno bilo je malo straha pred posljednje kolo. Bili smo pod velikim pritiskom, jer smo znali da nam samo pobjeda odgovara u borbi za opstanak u Prvoj ligi. Pritisak se povećao nakon što je Sloboda došla do prednosti. Primljeni gol nam je dao dodatnu snagu. Znali smo da više nemamo šta da izgubimo. Krenuli smo još borbenije i ofanzivnije, tako da smo uspjeli da izjednačimo i onda je uslijedila prava drama. Na kraju smo došli do drugog gola za veliko slavlje. Presrećan sam zbog pogotka i što sam uspio da donesem trijumf svojoj ekipi kojim smo ovjerili opstanak - poručio je Srđan Drašković.

Fudbaler Veleža je ove sezone postigao 17 golova, po čemu se našao na trećoj poziciji liste strijelaca zajedno sa Žoelom da Silvom iz Rudar Prijedora. Naravno najefikasniji je igrač nevesinjskog tima i njegov učinak je bio veoma značajan u ostvarivanju klupskih ambicija. Upravo je on svojim golovima u baražu i donio plasman u viši rang na kraju prošle sezone.

- Velež je na kraju ostvario zacrtani cilj. Na početku sezone smo rekli da želimo da izborimo opstanak i to smo ostvarili. Bila je zaista teško, jer smo na startu drugog dijela imali ogromnih problema s povredama, koje su uticale na ekipu. Izbacile su nas iz pravog ritma, ali smo na kraju ipak zasluženo ostali u elitnom rangu Republike Srpske - dodao je Drašković.

Inače Velež je imao odličan start takmičenja.

- Na startu Prve lige smo imali seriju veoma dobrih rezultata i bili smo u gornjem dijelu, tako da smo se nadali da ćemo ostvariti naš cilj bez većih problema. Ipak, kao što sam napomenuo, uslijedile su nažalost povrede i veliki pad. Najvažnije je da smo se u finišu sezone konsolidovali. Vezali smo nekoliko dobrih rezultata i zasluženo ostali u Ligi Srpske. Mislim da je ključ svega bio bod u Foči. Tu smo teškom borbom došli do remija, koji nam je podigao samopouzdanje i onda smo ostvarili važne pobjede. Naravno i ovaj meč protiv Slobode je bio baš težak. Veliki ulog, pritisak, ali smo na kraju sve izdržali i ostvarili naš cilj.

Šikanjić kralj strijelaca

Titulu najboljeg strijelaca Prve lige Republike Srpske ponio je Milan Šikanjić, napadač Laktaša. Ova ekipa igra veoma ofanzivno pa je prošle sezone titulu ponio igrač ovog tima Bojan Marković. Šikanjić je postigao 26 golova. Iza njega su ostali Miloš Perović, napadač BSK-a, sa 19 golova, dok su na trećem mjestu Žoel da Silva Paulo (Rudar Prijedor) i Srđan Drašković sa po 17 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana