Srđan Babić za “Glas” o pokretanju Akademije: Želim da dječaci žive od fudbala (FOTO)

Dejan Kondić
Srđan Babić: Želim da dječaci žive od fudbala
Foto: SB akademija | Srđan Babić: Želim da dječaci žive od fudbala

MOSKVA – Kažu da se veličina ogleda u djelima, odnosno u nekoj zaostavštini, onome šta ostane iza čovjeka...

Banjalučanin Srđan Babić, reprezentativac Srbije pokrenuo je fudbalsku Akademiju koja će oživjeti od jeseni.

Otvaranje „SB akademije” zakazano je za 1. septembar u banjalučkom naselju Česma odakle se Babić otisnuo u svijet preko Borca i Vojvodine, zatim Crvene zvezde, te Portugalije, Španije i sada Rusije, u kojoj igra za najveći klub u toj zemlji, moskovski Spartak. 

U razgovoru za “Glas Srpske” Srđan Babić je otkrio svoje ideje i planove kada je u pitanju “SB akademija”. 

- Ideja je bila da u Banjaluci napravimo pravu sportsku priču. Bilo bi mi zaista drago da veliki broj momaka krene nekim mojim putem. Na mom putu bilo je puno prepreka, uspona i padova, a ideja je da dječacima iz Akademije olakšam put i da ih pripremim za to putovanje, da zavole sport, fudbal prvenstveno. Dosta nas je otišlo iz Banjaluke i napravilo lijepe karijere, eto braća Vranješ, Vladan Kovačević... Želja je da tim putem krenu i dječaci iz moje Akademije, da što više njih živi od fudbala. Iako imam dosta obaveza sa Spartakom pokušaću doći na otvaranje – rekao je Babić. 

 

Sa dječacima rade licencirani treneri. Razvoj mladih fudbalera, sa fokusom na tehničke, taktičke, fizičke i psihološke aspekte fudbala misija je “SB akademije”. 

Na prvom mjestu u ovoj savremenoj fudbalskoj školi su poštovanje, timski duh, disciplina te fer igra i ponašanje prema svim akterima. U toku je onlajn upis budućih članova u Školu fudbala „SB akademije” od četiri do deset godina. 

Treninzi će se održavati u modernom natkrivenom terenu, popularnom „balonu”, napravljenom po najsavremenijim standardima. Prostire se na 1.200 kvadratnih metara, a u njemu se nalazi teren sa vještačkom travom, svlačionicama i svim drugim elementima potrebnim za kvalitetan rad. Svi oni koji žele da se oprobaju u fudbalskoj Akademiji Srđana Babića mogu da se prijave putem veb sajta https://sbacademy.ba/.

- Dosta mojih prijatelja, bivših saigrača planiram da dovedem u Banjaluku na Akademiju, već od sljedećeg ljeta. Da ih klinci malo upoznaju, da se druže s njima, uslikaju. Takođe da poigraju malo fudbalice sa dječacima, da im pokažu koji fazon. Uglavnom jedna lijepa priča je pred nama – poručio je Babić. 

 

Premijerni nastup “SB akademija” imala je prošlog mjeseca na prestižnom međunarodnom turniru na Zlatiboru, gdje je snage odmjerila sa Partizanom, te Crvenom zvezdom, kao i drugim klubovima iz regiona. Preliminarni kontakti ostvareni su sa klubovima poput Udinezea i Sportinga iz Lisabona.

Reprezentacija, odmor, Spartak

Priznaje Babić da nakon završetka obaveza u reprezentaciji Srbije, na Evropskom prvenstvu, nije imao mnogo vremena za odmor, jer se vrlo brzo uključio u trenažni proces moskovskog Spartaka.

- Kad se provede ljeto sa reprezentacijom, nema odmora. Pauzirao sam nekih, pet, šest dana. Ne žalim stvarno, samo mi je žao što nismo ostvarili bolji rezultat u Njemačkoj. Sa Spartakom sam na pripremama, imamo još dvije prijateljske utakmice i počinje sezona. Startujemo gostovanjem u Orenburgu 21. jula – rekao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana