Srđan Babić za "Glas Srpske" o mogućem transferu: U glavi mi je samo Spartak

Dejan Kondić
Srđan Babić za "Glas Srpske" o mogućem transferu: U glavi mi je samo Spartak

DUBAI - Fudbaleri moskovskog Spartaka pripremaju se za drugi dio sezone u ruskom šampionatu, ali i Kupu. Jedan od onih koji u Dubaiju brusi formu za proljeće u "crveno-bijelom" je i Srđan Babić.

Banjalučanin je ljetos stigao u Moskvu, a već sada se spekuliše da bi mogao da napusti rusku prestonicu. Grčki mediji pišu da je novi sportski direktor atinskog Olimpijakosa Darko Kovačević stavio Babića na listu želja pored još nekoliko srpskih reprezentativaca (Vanje Milinkovića-Savića, Strahinje Erakovića i Saše Lukića). Grci su uz Srđanovo ime stavili pojašnjenje kako on želi da napusti Rusiju. U razgovoru za "Glas Srpske" visoki defanzivac je demantovao te tvrdnje, dodavši da je fokusiran isključivo na Spartak.

- Poznajem Darka Kovačevića odranije, imamo jako dobar odnos, ali ne bih napuštao Rusiju, tako da je sve drugo suvišno komentarisati. Baš sam fokusiran na Spartak i na obaveze u klubu. Ne gledam druge ponude, ni šta se piše, tako da - samo Spartak - istakao je Babić.

"Orlovi" su u četvrtak dobili rivale u A diviziji Lige nacija. Pored Danske i Švajcarske Srbija će na megdan Španiji, a Babić naglašava da jedva čeka taj duel.

- Dobili smo baš jaku grupu u Ligi nacija. Objektivno sve su vrhunske reprezentacije, kad si u A Ligi nacija, nema slabe grupe. Dance ćemo imati na Evropskom prvenstvu, Švajcarce znamo odranije, sa Španijom nismo igrali. Poznajem sve igrače "furije", dosta sam vremena proveo u Španiji. Iskreno, jedva čekam duel protiv njih - rekao je Babić.

Pouzdani štoper od 22. januara je sa Spartakom na pripremama u Dubaiju, gdje će ostati do 1. marta. "Crveno-bijeli" iz Moskve žele oba trofeja u Rusiji.

- Nikad nisam imao duže pripreme. Jako se radi, da bismo spremni dočekali drugi dio sezone. Želimo oba trofeja, titulu i Kup Rusije. Odavde direktno idemo za Sant Peterburg na megdan Zenitu, na otvaranju nastavka šampionata - zaključio je Babić.

Rusija

Reprezentaciju Srbije u martu očekuju dva prijateljska meča. Protiv Rusije u Moskvi 21. marta i četiri dana kasnije protiv Kipra u gostima. Babića posebno raduje okršaj protiv "zbornaje".

- Prošlo je dosta vremena od novembra i svi jedva čekamo novo okupljanje, odnosno te prijateljske mečeve. Pogotovo ja, pošto se protiv Rusije igra u Moskvi, bukvalno 200 metara od mog stana. Poznajem dosta reprezentativaca Rusije, dosta ih igra sa mnom u klubu. Svaki dan pričamo o tom meču - rekao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana