Srđan Babić sjajnu sezonu nastavio golom za Almeriju: Vjerujem da možemo izboriti opstanak

Darko Dragičević
Srđan Babić sjajnu sezonu nastavio golom za Almeriju: Vjerujem da možemo izboriti opstanak

ALMERIJA - Banjalučanin Srđan Babić postigao je drugi gol u sezoni za Almeriju. On je bio strijelac u remiju sa Seltom na gostovanju u Vigu, a na kraju je njegov tim osvojio bod (2:2).

Babić je odlično reagovao nakon kornera i donio prednost svom timu u meču u kojem je bio kapiten, a na kraju je osvojen važan bod.

- Presrećan sam zbog gola, to mi je drugi u šampionatu, ali zaista ostaje veliki žal što dobru igru nismo krunisali pobjedom. Dva puta smo imali vođstvo koje nismo uspjeli da zadržimo. Uz to smo u kolu prije Selte realno imali kiks na domaćem terenu, gdje smo remizirali na meču protiv Kadiza. Pritisak koji je nosila ta utakmica nepovoljno se odrazio na ekipu pa smo pružili lošiju partiju. Kao da su nam se noge zavezale i nismo pokazali sve ono što možemo - istakao je Babić.

Ove sezone Almerija još nije uspjela da dođe do pobjede na gostovanjima iako ja na nekoliko mečeva imala prednost.

- Nevjerovatno je šta nam se sve dešavalo ove sezone na gostovanjima. Zaista ne znam na koliko smo mečeva dolazili prvi do vođstva i nismo uspijevali da ga sačuvamo i dođemo do pobjede. Eto, Selta je najsvježiji primjer gdje smo dva puta vodili, pa Sevilja, Kadiz. U svim tim utakmicama imali smo prednost i umjesto da smirimo igru, pokušali smo doći i do drugog gola i rival je to kaznio. Vjerovatno ima i do toga što smo novajlije u ligi, a uz to smo i među najmlađim timovima pa se osjetilo neiskustvo u našim redovima - poručio je defanzivac.

Naredno kolo donosi veoma važan meč u borbi za opstanak protiv Valensije. Velikan je u krizi i trenutno se nalazi u opasnoj zoni.

- Utakmica protiv Valensije će nam vrijedjeti šest bodova. Velika je borba za opstanak, u opasnoj zoni je sedam timova. Mi smo trenutno na 27 bodova, a ima još 11 kola do kraja. Procjene su da će za opstanak biti potrebno 40 bodova. Mislim da smo pokazali da imamo tim koji zaslužuje da igra u elitnom rangu. Prema partijama, trebalo je da imamo bolji bodovni saldo, ali šta se može. Preostalo je još da zbijemo redove i pokušamo u ovih 11 kola da izborimo opstanak u koji svi vjerujemo - rekao je Babić.

Babić je svoju sreću pronašao na Pirinejima. Nakon Portugalije, sad je u Španiji, gdje se u potpunosti privikao na život.

- Odomaćio sam se na Pirinejima. Evo, pet godina sam već tu, tako da mi sve u potpunosti odgovara. Posebno ovdje u Andaluziji mi sve odgovara, od mentaliteta ljudi, hrane, vremena, tako da mogu reći da zaista uživam i da sam napravio pravi potez kada sam, uprkos ponudama, ostao u Almeriji. Osjećam se kao kod kuće, a o povjerenju trenera i stručnog štaba i koliko me cijene dovoljno govori kapitenska traka - dodao je stameni Banjalučanin kojeg navijači prosto obožavaju.

Dobre partije u elitnom rangu skrenule su pažnju jačih klubova, čiji emisari se raspituju za njegov status u španskom timu.

- Drago mi je da ima poziva i da se mnogi klubovi raspituju za mene. Imam dobru sezonu, ali odluka je na klubu jer sa njima imam važeći ugovor na još tri godine. Trenutno sam samo koncentrisan na partije na terenu, da budem što bolji i da pomognem ekipi da izbori opstanak. Vjerujem da ćemo na kraju sezone pronaći najbolje zajedničko rješenje i za klub i za mene - poručio je Babić.

Tokom sezone Banjalučanin je vodio borbu sa nekim od najboljih napadača na svijetu i ističe da se ipak dva imena ističu.

- Liga je puna odličnih napadača. Evo, u narednom kolu igramo protiv Valensije koja se bori za opstanak i ima identičan broj bodova kao i mi, a u napadu im je legendarni Edison Kavani. Zaista je intenzitet igre na visokom nivou, svaki napadač ima neku svoju posebnost, ali ako već moram da izdvojim nekog, onda su to definitivno Karim Benzema i Robert Levandovski. O njihovom kvalitetu i tome koliko im je malo prostora potrebno da postignu gol ne treba trošiti riječi. Bukvalno moraš non-stop biti koncentrisan - istakao je Banjalučanin.

Bez komentara o spisku

Babić je bio član reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Međutim, na prvom spisku nakon Mundijala za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nije bio među izabranicima selektora Dragana Stojkovića. Pouzdani defanzivac nije želio da komentariše spisak, jer je to odluka selektora u koju se ne miješa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana