Srđan Babić, optimista uoči mečea sa Bugarima: Nema kalkulisanja, idemo na pobjedu!

Dejak Kondić
Srđan Babić, optimista uoči mečea sa Bugarima: Nema kalkulisanja, idemo na pobjedu!

STARA PAZOVA – Fudbalska reprezentacija Srbije u nedjelju od 15 časova u Leskovcu igra odlučujuću utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Bugarske.

Izabranicima Dragana Stojkovića dovoljan je i bod da bi nakon 24 godine izborili plasman na EVRO, a u slučaju pobjede i eventualnog trijumfa Crne Gore u Mađarskoj, “orlovi” bi i sa prve pozicije mogli na najveću evropsku fudbalsku smotru u Njemačku.

Reprezentativcima se u Staroj Pazovi posljednji priključio Banjalučanin Srđan Babić, koji je imao problema sa upalom grla. Prvotimac moskovskog Spartaka za “Glas Srpske” poručuje da je spreman za meč protiv Bugarske i da jedva čeka da utakmica počne.

- U srijedu naveče sam stigao u Staru Pazovu i sačekao ekipu da se vrati iz Belgije. Odlično se osjećam, normalno sam radio sa ostalim igračima. Upala grla je iza mene, spreman sam za Bugare i jedva čekam da utakmica počne. Bod nam je dovoljan da odemo na EVRO, ali u nekim kalkulacijama možemo i sa prve pozicije u Njemačku. Ipak, prevashodno treba da gledamo sebe. Ne možemo sebi dozvoliti da zavisimo od drugih. Moramo se uzdati u sebe i dobiti Bugarsku. Nećemo kalkulisati, idemo na sva tri boda. Ako Crna Gora uradi nešto u Mađarskoj i dođemo u situaciju da sa prvog mjesta odemo na Evropsko prvenstvo, to je bonus. Da mi prvo pobijedimo Bugarsku, to je najbitnije, mislim da zaslužujemo da odemo u Njemačku – istakao je Babić.

Pouzdani defanzivac u Moskvi je zadobio simpatije svih u klubu i oko njega. Legenda Spartaka Jegor Titov izjavio je da je Babić najbolje pojačanje “crveno-bijelih” u minulom prelaznom roku. Da podsjetimo, Spartak su, pored Srbina, ljetos pojačali i ofanzivci Teo Bongonda (došao iz Kadiza), Hezus Medina (CSKA), te lijevi bek Oleg Reabčijuk (Olimpijakos).

- Jegor Titov je velika legenda Spartaka i ruskog fudbala, tako da njegove riječi zaista prijaju. Na meni je da radim još jače, da se iz dana u dan dokazujem. Pohvale ne smiju da me uljuljkaju. U fudbalu nema minulog rada, uvijek se gleda i najvažnija je prva sljedeća utakmica. Nadam se da sa Spartakom mogu da uradim prave stvari, da se borim za titulu i trofej u kupu. Zbog toga sam i došao u Moskvu i daću sve od sebe da ostvarimo zacrtane ciljeve – zaključio je Babić.

Meč na jugu Srbije sudiće Belgijanac Erik Lambrehts. On je u prethodnom ciklusu, kada se igralo za mundijalsku vizu za Katar, vodio meč “orlova” sa Azerbejdžanom u Beogradu, koji je srpska selekcija dobila sa 3:1.

Grupa G

1. Mađarska 7        4        3        0        13:6   15

2. Srbija    7        4        1        2        13:7   13

3. Crna Gora        7        3        2        2        8:8     11

4. Litvanija        8        1        3        4        8:14   6

5. Bugarska 7        0        3        4        5:12   3

8. kolo: nedjelja 15 časova: Srbija – Bugarska, Mađarska – Crna Gora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana