Srđan Babić, defanzivac moskovskih “crveno-bijelih”, za “Glas Srpske”: Titula sa Spartakom apsolutni imperativ

Dejan Kondić
Srđan Babić, defanzivac moskovskih “crveno-bijelih”, za “Glas Srpske”: Titula sa Spartakom apsolutni imperativ

U “turbomodu” živi ovih dvadeset dana srpski reprezentativac i novopečeni defanzivac moskovskog Spartaka Srđan Babić. Nakon dolaska u Rusiju uslijedile su i reprezentativne obaveze, a već od danas je sa saigračima iz najvećeg kluba najveće zemlje svijeta.

Minuli reprezentativni prozor “orlovi” nisu odradili onako kako su planirali. Moglo je i moralo puno bolje. Međutim, s obzirom na stanje u grupi, ima još vremena da se stvari poprave i da se izbori toliko čekana viza za Evropsko prvenstvo. Ova generacija to može, i mora. Svjestan je toga i Banjalučanin na privremenom radu u Moskvi. Od danas njegove misli usmjerene su ponovo na težnju ruskog giganta da se vrati tamo gdje mu je i mjesto, na vrh. U intervjuu za “Glas Srpske” visoki defanzivac ističe da je titula šampiona Rusije prioritet svih prioriteta i da su sve snage u Spartaku usmjerene ka tome.

- Spartak je najveći klub u Rusiji i moramo se potruditi da ga vratimo na vrh i to je apsolutni imperativ. Sve ekipe su se dobro pojačale i dobro rade. Vidjeli ste Krasnodar kako je krenuo. Tu su uvijek Dinamo, Zenit, CSKA i sad ćemo mi pokušati da ih sve srušimo, daćemo sve od sebe - poručio je Babić.

GLAS: Odigrali ste dvije utakmice u crveno-bijelom dresu. Imali ste debi iz snova, gol u derbiju protiv gradskog rivala Dinama. Kakav je bio osjećaj?

BABIĆ: Došao sam i nakon nešto malo više od 20 minuta vodili smo sa 4:0 u mom debiju, koji nije mogao biti bolji. To je recept kako igrati dalje, jer smo malo u krizi rezultata. Daćemo sve od sebe da što prije izađemo iz toga. Siguran sam da ćemo se već u narednom meču vratiti na pobjednički kolosijek.

GLAS: Kakvi su Vaši utisci iz Spartaka, Moskve, kako su Vas prihvatili?

BABIĆ: Fantastično se osjećam, od prvog dana kao da sam u mojoj Banjaluci. Svi se trude da mi period adaptacije maksimalno skrate. Čini mi se da sam se odmah uklopio, sve mi je leglo.

GLAS: Sigurno ste po dolasku imali dosta obaveza i niste mnogo stigli ni da vidite sam grad.

BABIĆ: Dvije sedmice sam tamo i dosad sam vidio hotel i našu bazu, odnosno teren. Imao sam dvije utakmice, svaka tri dana karantini, putovanja i to... Uspio sam nešto malo da obiđem, ali imao sam dosta posla oko traženja apartmana, registracija, otvaranja računa, “milion” nekih stvari... Ono što sam vidio “na blic”, to su puni restorani, tržni centri, gužva po gradu... Moskva živi punim plućima.

GLAS: Kažu da su u Rusiji najteža, kada je liga u pitanju, ta putovanja jer se bukvalno ide s kraja na kraj velike zemlje.

BABIĆ: Ta putovanja tamo nisu lagana, ali kad igraš za Spartak, nema izgovora tipa: “Umorni smo, dugo smo putovali”. U svakoj utakmici bez obzira na sve moramo ići na tri boda.

GLAS: Da se dotaknemo malo i minulog reprezentativnog “prozora”. Sigurno je da ste očekivali više?

BABIĆ: Kako nismo, ali jednostavno tako se namjestilo, protiv Litvanije pogotovo. Primili smo dva gola iz “odbijanaca”, ali vratiće nam se to. Ne sumnjam u ovu grupu momaka. Imamo sjajnu atmosferu, uvijek se rado odazivamo pozivima selektora Dragana Stojkovića i vjerujem da ćemo na kraju izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

GLAS: Da li ste sa saigračima na okupljanju u Staroj Pazovi gledali srpske košarkaše na putu do finala?

BABIĆ: Gledali smo sve, zajedno smo ispratili sve mečeve. Momci su bili sjajni, ponosni smo na njih. Hoću da kažem i ovo, što se tiče Boriše Simanića, taj dečko je zaslužio orden, povrijedio se igrajući za reprezentaciju. Maksimalan respekt za njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana