Srbija uspješno krenula ka Njemačkoj

D.D.
Foto: Tanjug Darko Vojinović

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije uspješno je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, nakon što je savladala Litvaniju 2:0 na stadionu Rajko Mitić.

Selektor Dragan Stojković napravio je nekoliko promjena u odnosu na tim koji je nastupao na Mundijalu, a "orlovi" su rutinski došli do tri boda iako su se gosti većim dijelom duela disciplinovano branili. Igrala je Srbija sa tri centralna defanzivca pa je iskusni Nemanja Gudelj komandovao Strahinji Erakoviću i Saši Pavloviću. Šansu je u veznom redu dobio Marko Grujić, dok su u špicu bili napadači Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

"Orlovi" su na startu vršili pritisak na zadnju liniju rivala a nakon osvajanja lopte pokušavali su kroz pas igru da dođu do gola. Srbija je do prednosti došla u 16. minutu kada su sjajnu akciju odigrali kapiten Dušan Tadić i Filip Kostić. Igrač Juventusa je odigrao povratnu loptu za kapitena kojem nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju. Bio je to 21. gol u dresu reprezentacije za igrača Ajaksa.

Nakon toga Litvanci su se potpuno povukli dok je Srbija odigrala dosta lošije ali su domaći mogli do 2:0 u prvom dijelu kad je Grujić pogodio stativu.

Na startu drugog dijela Litvanci su potpuno pali a Srbija je to kaznila golom u 53. minutu. Dušan Tadić je nakon gola bio asistent i poslao je odličnu loptu za Dušana Vlahovića koji je poslao pod mrežu. Nakon toga poništen je i gol Filipa Kostića zbog nedozvoljene pozicije.

Nakon toga uslijedio je pad u igri domaćeg tima zbog nekoliko izmjena a pao je i ritam meča. Gosti su dva puta zaprijetili. Ipak istakao se golman Vanja Milinković Savić dobrim intervencijama. Nije Srbija briljirala na startu kvalifikacija, bilo je tu dosta propusta u defanzivnoj liniji i sigurno je da će Stojković imati još posla.

Na ovom meču debitovao je i Lazar Samardžić koji se odlučio za reprezentaciju Srbije pa je odigrao posljednjih 20 minuta. U ponedjeljak selekcija Srbije gostuje kod Crne Gore koja je u prvom kolu savladala Bugarsku na gostovanju 1:0, pa će se tako sastati dvije ekipe koje su imale uspješan start takmičenja.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana