Srbija večeras (20.45) gost Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

G.S.
Srbija večeras (20.45) gost Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

KAUNAS - Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 časova igra meč 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije u Kaunasu.

Nakon poraza od Mađarske u Beogradu (1:2) izabranici Dragana Stojkovića žele da ponovo naprave seriju pobjeda kojima bi i definitivno vizirali pasoše za Evropsko prvenstvo. Međutim, nije samo rezultat ono što tišti javnost. Problem je i igra “orlova”. Od četiri utakmice tekućih kvalifikacija, Srbija nije odigrala nijednu kako valja. U prvom susretu večerašnjih rivala, Litvanija je na “Marakani” pobijeđena sa 2:0, u Crnoj Gori nisu mogli “orlovi” da se sastave sa loptom do posljednjih 20 minuta (2:0), dok su umalo taj ceh platili protiv Bugarske, koja do tada nije imala ni bod, ali su golom u 94. minutu uspjeli da iščupaju remi (1:1), pa sve do duela protiv sjevernih susjeda u kojem su bili nezainteresovani za nešto više. Selektor Stojković svjestan je važnosti nedjeljne utakmice i poručuje da je pobjeda pod moranje.

- Moramo da pobedimo u Litvaniji. Imamo još četiri utakmice do kraja, sami o sebi odlučujemo. Da dobijemo sledeću utakmicu, verujem u to - poručio je Stojković.

Naravno, osvrnuo se i na ono šta se dešavalo u minulom susretu protiv Mađara na stadionu “Rajko Mitić”.

- Bez obzira na to što smo utakmicu otvorili na najbolji mogući način i iz odlične akcije poveli, pa imali i nekoliko situacija da dupliramo prednost, iz dve odbijene lopte u kratkom intervalu Mađarska je uspela da preokrene i postigne dva gola. Mislim da u prvom poluvremenu nismo bili dovoljno mobilni, taj deo utakmice je pripao rivalu, a u drugom smo dominirali, pokušali da dođemo do gola, ali nismo uspeli. Poraz nije tragedija, dali smo sve od sebe da ne izgubimo. Važno je imati i malo sreće - rekao je Stojković.

I napadač Dušan Vlahović, nakon čijeg šuta je mađarski igrač Atila Šalaji skrenuo loptu u mrežu svjestan je važnosti utakmice protiv Litvanije i zna šta je činiti “orlovima” u nedjelju.

- Idemo na tri boda. Moramo da idemo na pobedu, neophodna nam je da bismo uveli kvalifikacije u mirnu luku. Samo nam pobeda u Litvaniji igra - naglasio je Vlahović.

Grupa G

1. Mađarska 4        3        1        0        7:1     10

2. Srbija    4        2        1        1        6:3       7

3. Crna Gora        4        1        2        1        3:4       5

4. Litvanija        4        0        2        2        3:7       2

5. Bugarska 4        0        2        2        2:6       2

5. kolo: Crna Gora - Bugarska (nedjelja, 18), Litvanija - Srbija (nedjelja, 20.45)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana